Terugkeer van de houtpantserjuffer

Voorgaande jaren waren het vooral vuurjuffers en azuurjuffers die zich in ons tuintje lieten zien. Dit jaar gaat die eer naar de houtpantserjuffer. De eerste liet zich op 15 juli fotograferen, toen dacht ik nog dat het waarschijnlijk om een eenmalig bezoek zou gaan. Niets was minder waar, want sindsdien laten ze zich regelmatig zien …

110721-1518x

De bloemen van één van de hosta’s bij de vijver vormen de favoriete landingsplek …

110721-1519x

Op 21 juli -één van de mooiste dagen van de maand- zaten er zelfs twee houtpantserjuffers tegelijk op de hosta …

110721-1529x

Eén van de twee was bereid om me recht van voren even heel dichtbij te laten komen voor een paar portretfoto’s …

110721-1527x

Tot slot nog even een close-up van de facetogen en het bekkie in een uitsnede van één van de foto’s …

110721-1526x

27 gedachten over “Terugkeer van de houtpantserjuffer

 1. Brrr zoooo close hoeft voor mij niet ! De eerste 3 foto’s bevallen me meer, kwestie van smaak hoor ! Vooral de 3de foto waar je de 4 vleugels als een vliegtuigje ziet vind ik n bijzonder knappe en sfeervolle plaat !

  Like

 2. Wonderlijk, heel mooi maar ik snap eerlijk gezegd het design van die beesten niet helemaal, waar dienen al die knopjes voor en die haren en waar eet hij nou eigenlijk mee? Wie verzint nou zoiets. Dat dat zomaar kan!

  Like

 3. Ik waande mij even in gezelschap van buitenaardse wezens. Tjongejonge wat een prachtige macro’s wederom. Die ogen … :O. Ze mogen vaker terugkomen in jouw tuin neem ik aan. Heb je al een ‘WELKOM’ kleedje neergelegd :))

  Like

 4. Wat prachtige serie. Zover heb ik ze ingezoomd nog niet eerder gezien, mooie de details tezien.
  Hier zon en 22 graden.Kortom prima vakantie weer.
  🙂

  Like

 5. Wat jij allemaal uit die lens weet te halen laat zien dat je een meester bent geworden in de macrokunst. Dat is toch geweldig om zo lekker ruimte te hebben betreffende wat je kan fotograferen. In de macrowereld is zoveel moois te vinden zoals je laat zien. Ik vind het een supermooi stel en heel knap dat je net het moment van extreme scherpte hebt weten te vangen in de facetten in het oog. Mm werk…

  Like

 6. Dit zijn mooie opnames Jan. Als foto 4 niet gecropt is kan je wel allemachtig dichtbij komen zeg. In dit geval is de grote scherptediepte die ik bij compactcamera’s ervaar als een nadeel toch wel van echt voordeel. De details zijn ook bijzonder mooi

  Like

 7. Deze serie gaat van mooi naar super…. jemig fantastisch mooi… op de eerste foto lijkt het net of er een kus wordt uitgedeeld aan de hosta…. heel mooi en wat een prachtige kleuren heeft zo’n dier… heel fraai.. mes compliments… ook zo mooi dat bekkie aan het eind van de serie…Agnès

  Like

Reacties zijn gesloten.