Zweefvliegen op de kattenstaart

En weer hadden we een grijze dag …

110807-1527x

Ik heb vanmiddag weliswaar een fotokuiertje gemaakt bij de Leijen, maar de foto’s die dat heeft opgeleverd bewaar ik maar voor morgen …

110813-1510x

Het leek me beter om deze dag maar wat kleur te geven …

110813-1502x

Daarom vier foto’s die ik recentelijk heb gemaakt van wat zweefvliegen op de kattenstaarten in de tuin …

110806-1625x

20 gedachten over “Zweefvliegen op de kattenstaart

 1. Weer vreselijk leuk bezig geweest met de lens die in mijn beleving het meeste inzetbaar is. Zonder macrolens is er voor mij ook alsof je een oor mist en wat heb jij er mooi werk uit weten te trekken,

  Like

 2. Hier was het een zomerse dag overgoten met zon en temperaturen van 22 graden..De kinderen konden op de eerste schooldag genieten van een heerlijk zonnetje.
  mooie foto’s van de zweefvliegen.Vooral de 2 laatste vind ik prachtig

  Like

 3. Op bovenste foto is de lichtval niet optimaal maar vooral de laatste opname is zeer fraai, perfect belicht, fraaie kleuren en gestoken scherpte. Blijf me verbazen over de eigenschappen van zo’n voorzetlens Jan.

  Like

 4. Het was droog, dat vind ik al heel wat. Prachtige beelden, ik ga zweefvliegen steeds mooier vinden. Kattestaarten heb ik hier ook, ze zitten altijd vol met insecten. Heerlijk om daar een tijdje naast te gaan zitten en al dat gedoe in die bloemen te bekijken.

  Like

 5. Prachtig die paarse achtergrond op de foto’s en dan haarscherp die zwever erop.
  Ze hadden vandaag ons toch echt zon beloofd, we hebben in Flevoland de zon gezien en de rest van de dag bewolkt. De lucht brak om half zes boven A’dam open. Hopen dat het zo blijft tot en met …. 🙂 (de kerst)

  Like

 6. Helaas, wat je schrijft, het was hier weer grijs vandaag en ik heb onderweg zelfs nog een bui op m’n dak gehad. Dan fleurt dit bloemrijke log me wel behoorlijk op.

  Like

 7. Ik las je eerste zin en zag vanuit een ooghoek de eerste foto. Ik dacht toen echt dat er iets mis met je was. Zo’n kleurrijke en zonnige foto en dan zeggen dat het weer een grijze dag was. Gelukkig trok ik te snel een conclusie.
  Heerlijk wat een beetje zon met foto’s doet. Ze stralen van je log af!

  Like

 8. Wat een vrolijke kleur en prachtige scherpe foto’s Jan. Je zou bijna denken dat op alle fronten (welog + weer) de voorspellingen niet kloppen.. Hoewel nu net de zon doorbreekt…. beter laat dan nooit.
  groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.