Laatbloeiers

Maandagmiddag kwam ik langs de Zwartendijksterschans, een schans uit de Tachtigjarige Oorlog, die in het noordwesten van de provincie Drenthe ligt. Omdat het zonnetje op dat moment scheen, besloot ik even een kuiertje over het oude bolwerk te maken …

111024-1502x

Tijdens mijn rondgang ontdekte ik dat er nog verschillende planten in bloei stonden. Dat was om te beginnen het geval met de brem, maar die kon ik als gevolg van de stevige wind niet scherp op de foto krijgen …

111024-1546x

Ook het wettelijk beschermde grasklokje stond op verschillende plaatsen vrolijk te bloeien. Alweer vanwege de harde wind heb ik heel wat pogingen ondernomen, voordat ik er een paar acceptabele foto’s van had gemaakt …

111024-1548x

Een stukje verderop hingen nog wat bramen, maar omdat die nog niet rijp waren, heb ik ze maar laten hangen …

111024-1515x

Toen ik bijna rond was, trof ik nog wat uitbundig bloeiend vingerhoedskruid aan …

111024-1551x

De relatief hoge temperaturen van de laatste tijd geven de herfst nog wat extra kleur, behalve met herfsttinten wordt het landschap hier en daar ook getooid met vrolijke zomerse kleuren …

111024-1553x

Het zachte weer verveelt me nog steeds niet, het is alleen zo jammer dat de zon zich hier sinds maandag nauwelijks meer heeft laten zien, want in het grijze weer komen de herfstkleuren niet echt tot hun recht.

19 gedachten over “Laatbloeiers

 1. Dit weer verveeld mij ook helemaal niet!!
  Laat het maar tot de kerstdagen zo blijven en dan langzaamaan weer voorjaarsweer.
  Wedden dat we de overgang dan nauwelijks merken?

  Ja het is inderdaad prachtig dat er nog zo veel in bloei staat.
  Deze schans is kennelijk nog in hele goede staat…mooi open .
  Wij hebben hier ook een schans maar die is zo opgegaan in het landschap dat je wel moeten weten dat het er is.

  Like

 2. Jan heeft nog wat fleurigs en kleurigs gevonden, mooi ! 🙂
  Heb je jezelf al een keer getrakteerd op een lekker etentje ofzo omdat je nog steeds rookvrij bent? 😉

  Like

 3. Dat grasklokje zie je hier dus echt onwijs veel! 🙂
  Geen idee of dat hier ook beschermd is?
  Prachtig die zomerse kleuren! Hier is het ook onwijs mild! Dusdanig dat je gewoon in tshirt buiten kan lopen.

  Like

 4. Wat een mooi plekje. Je hebt nog veel bloeiend spul weten te vangen. De detailfoto van de vingerhoedskruid vind ik heel mooi.
  Ook ik wil nog een duit in het zakje doen, het niet roken vind ik heel knap.
  Net nog gezegd tegen onze zoon, begin er nooit aan, want het is o zo moeilijk om er weer af te komen.
  Een fijn weekend gewenst en ook de hartelijke groeten aan Aafje.

  Like

 5. De kleurtjes van de bloemen zijn extra he. De bomen zijn nou prachtig in hun herfsttooi. Daar kan ik van genieten.
  Fijn weekend.
  En nog steeds niet gerookt. Helemaal geweldig.

  Like

 6. we hadden deze week elke dag recht op een portie zon…

  persoonlijk vind ik de herfst nu op zijn best…

  het goudgele van de beuken spreekt me het meest aan….

  fijn weekend Jan

  Like

 7. Wat zonnig herfstweer betreft wonen we weer eens in de verkeerde regio. Maar we blijven roeien met de riemen die we hebben. En dat doe jij absoluut niet slecht.
  Je kunt je jezelf er amper een voorstelling van maken, als je bij die prachtig gerestaureerde schans loopt, hoe men vroeger leefde en zich verdedigde in die schans.

  Like

 8. Het viel mij ook al op dat er nog best veel andere kleuren dan de hersftkleurente bewonderen zijn Jan. Jammer dat het zonnetje niet helemaal wil meewerken maar ja… De laatste foto is erg mooi.. Nog steeds rookvrij .. goed hoor.
  Fijne zondag

  Like

Reacties zijn gesloten.