Drents maïsland

Het is tijd om tot een afronding van deze korte serie over de Zwartendijksterschans te komen. Zondag liet ik hier al een bovenaanzicht van de schans zien, dat afkomstig was van Google Maps. Daarmee kon ik jullie een beetje een indruk geven van het grootte van de schans. Gisteravond maakte Groninganus me erop attent, dat Kapturer onlangs een serie foto’s van de Zwartendijksterschans heeft gemaakt met zijn vliegercamera. Die foto’s completeren het beeld mooi, even kijken dus.

Tot slot nog een aantal foto’s die ik vorige week maandag vanaf de oostelijke wal heb gemaakt van het maïsland bij de schans. Ook hier was het land blijkbaar te nat om alle maïs in één keer te kunnen oogsten. Dat is niet zo gek, want in een groot deel van het land was oktober aan de droge kant, maar hier in het noorden was het juist natter dan normaal. Verder geen commentaar bij de foto’s, het ging me gewoon om het spel van lijnen en vlakken in het Drentse landschap …

111024-1532x




111024-1534x




111024-1535x




111024-1536x




111024-1537x




111024-1538x

14 gedachten over “Drents maïsland

 1. Prachtig zoals je de overgebleven mais hebt vastgelegd.
  De serie met de vliegercamera is ook erg mooi. Het is nog wel een heel bolwerk, die schans.
  Hier zag ik vandaag dat er toch weer percelen leeg waren, waarbij eerder alleen de randen waren weggehaald. Ik heb gehoord dat mais nog lang geoogst kan worden en niet aan kwaliteit verliest.

  Like

 2. Geweldige luchtopname’s Jan
  Het maïs is inderdaad nog niet helemaal verdwenen
  maar het zal nu wel heel snel weg zijn met dit mooie weer.
  Mooie opname’s van het Drentse land
  Gr.,Aly

  Like

 3. Prachtige foto’s van de schans van bovenaf. Schitterend om te zien hoe hij precies is opgeworpen.
  Wat ik me altijd al afvraag, en zeker nu ik het ook op je foto’s zie, of er nog genoeg energie in die verdorde maisplanten zit. Je zou denken dat alle kracht eruit is, behalve dan van de kolven.
  Mooie rijtjes! 🙂

  Like

 4. dat lijnenspel heb jij bijzonder mooi gevangen jan, een genot om naar te kijken

  hier ook verschillende velden di enog té nat zijn, maar,
  dat geeft niet,
  dat komt nog wel 🙂

  een geniet logje jan

  Like

 5. Er staat inderdaad nog opvallend veel maïs op het land. Hendrika schreef ook al over de draagkracht van de bodem. Ik hoorde PP gisteren op de radio vertellen dat de verdamping van water op dit moment bijna 0 procent is. Het water zal dan ook moeten wegsijpelen anders blijft er dit jaar veel op het land staan. Of er moet meer met rupsbanden worden gewerkt.
  Ik vind het lijnenspel overigens wel mooi.

  Like

 6. Het is een heel groot lijnenfeest wat mij betreft. En dan ook nog die boompjes ertussen 🙂
  We moeten naar de vliegerwinkel Jan 😉 Vind het wel mooi van boven maar vrees voor een duikeling van de camera :O)

  Like

 7. De foto’s geven inderdaad een goede aanvulling op jouw foto’s en informatie Jan. De foto’s van de nog resterende mais op het veld zijn een beetje saai van kleur. Maar je ziet goed de lijnen en zeker zie je hoe het mais mooi ‘in het gelid’ staat.

  Like

Reacties zijn gesloten.