De herfst op zijn mooist

We hebben tot dusver een heerlijk rustige herfst met ongewoon hoge temperaturen, het is alleen zo jammer dat we er hier in het noorden de laatste tijd wat sneu vanaf komen voor wat betreft het aantal uren zon. Vorige week was het alleen zonnig op maandag, de dag waarop ik bij de Zwartendijksterschans was. Daarna moesten we wachten tot afgelopen dinsdag voordat het zonnetje weer volop scheen. Nadat ik een week lang op diverse weblogs uit zuidelijker en zonniger oorden de mooiste herfsttinten voorbij had zien komen, kwamen die kleuren nu eindelijk ook bij ons fraai tot hun recht  …

111101-1053x

Rond half elf ’s ochtends vertrok ik dinsdagochtend om een mooie rit door de bosrijke omgeving van Beetsterzwaag en Bakkeveen te maken. Op een aantal plaatsen heb ik een tussenstop gemaakt om wat plaatjes te schieten. De eerste stop was bij Olterterp (foto boven). Vervolgens ben ik doorgereden naar Heidehuizen. Daar hing nog wat vocht in het bos, zodat ik er een tijdje heb lopen spelen met de lichtstralen die over en door de kleurige bladeren speelden …

111101-1140x

Ook langs de Opsterlandse Compagnonsvaart heb ik de auto een paar keer in de berm gezet om wat foto’s te maken van het gouden lint op en aan de waterkant, zoals hier tussen Lippenhuizen en Hemrik …

111101-1114x

De volgende stop was in de buurt van Bakkeveen, waar ik wat foto’s heb gemaakt van de struwelen en de afwisselend groene en roestbruine kleurschakeringen van de bomen die de Pûpedobbe omzomen …

111101-1330x

Voor vandaag sluit ik af met een foto van een takje met fonkelende zilveren randjes, dat zomaar ergens in het bos in tegenlicht met zijn aftakelende herfstbladeren hing te pronken …

111101-1157x

26 gedachten over “De herfst op zijn mooist

 1. je titel zegt het al de Herfst op zijn mooist
  en heel fraai door jou in beeld gebracht, zo kunnen we er nog lang van nagenieten
  de tweede foto vind ik helemaal geweldig ik heb hier in de buurt geen bos
  dus als ik in de herfst richting de bossen ga hoop ik altijd dit soort beelden aan te mogen treffen
  en vast te kunnen leggen, dit zijn mijn favoriete momenten en foto onderwerp.
  maar meestal gebeurd dat niet, of er is geen vocht genoeg in de lucht of de zon breekt niet echt door 🙂

  Like

 2. Dit is echt de herfst op zijn mooist. De foto met de stralen vind ik erg mooi en de foto met de weerspiegelende bomen in de vaart.
  Op de onderste foto lijkt het net of je een heleboel halogeenlampjes voor ons hebt ontstoken. 🙂

  Like

 3. Zo is de herfst inderdaad mooi 🙂 ‘k Had ook het plan morgen de Compagnonsvaart te laten zien. Misschien stel ik dat nog wel even uit, wat in het vat zit verzuurt niet.

  Like

  • Mijn Skywatch-logje voor morgen staat al in de wacht, daarin komt de Compagnonsvaart nog drie keer voorbij …
   Maar ach, dergelijke beelden vervelen niet snel, bovendien denk ik dat we qua lezers maar een bescheiden overlap hebben.

   Like

 4. Dan zijn we elkaar dinsdag misschien wel gepasseerd. Jij in de auto en ik op de fiets. En wat was het mooi! Jammer dat we dat niet veel vaker hier in het noorden konden zien en ruiken.

  Like

 5. Inderdaad helemaal geweldig!
  Wat is dit genieten zeg. 🙂 Nederland op zijn mooist!
  Wat denk je Jan, kunnen wij zondag op maandag onder Noorderlicht wegrijden van Friesland naar Schiphol? 😉

  Like

  • Ik houd niets voor onmogelijk, te meer omdat er zojuist een grote uitbarsting van Klasse X2 op de zon was. Het is nog maar zeer de vraag of die uitbarsting op de aarde gericht was, maar omdat de betreffende zonnevlek de komende dagen naar ons toe draait, is er nog wel wat mogelijk de komende tijd.

   Like

Reacties zijn gesloten.