Nadat de mist is opgetrokken

Nadat de mist is opgetrokken, verschijnt het Friese landschap weer zoals het er in november meestal bij ligt: vlak en kaal onder een voornamelijk grijs wolkendek, waar de zon zo af en toe even doorheen probeert te prikken …

111124-1242x

Op de laatste akkers waar onlangs nog maïs stond, resten nu nog slechts stoppels. Ook het meeste vee is intussen wel binnen. Hier en daar staan nog een paar paarden, voor de rest worden de weilanden nog hoofdzakelijk bewoond door schapen en ganzen …

111124-1247x

Tijdens het ritje dat ik donderdag op de eerste mistvrije dag maakte door het weidegebied ten westen van Drachten, waren er zelfs amper schapen en ganzen in de weilanden te zien …

111124-1248x

Om toch wat meer te fotograferen dan alleen lege weilanden, heb ik me maar even op een paar vangkooien gestort, die her en der hangen nu de najaarstrek van de muskusratten blijkbaar weer voorbij is …

111124-1250x

15 gedachten over “Nadat de mist is opgetrokken

 1. Toch vind ik de eerste foto van het Friese landschap mooi Jan. Nog nooit zo’n vangkooi boven water gezien… zal wel een langzame dood zijn voor de muskusratten. Wel een duidelijk element in het vlakke land nu.
  fijne zondag

  Like

 2. Dit soort objecten vindt ik erg leuk om te fotograferen. Misschien eens proberen zoiets van onderaf te fotograferen met alleen een lege lucht. Je zou dan contrasten keihard kunnen aantrekken waardoor je een grafische bewerking krijgt

  Like

 3. ik wist eerst niet wat ik zag..

  ook bij ons worden de muskusratten bestreden, gevaar voor de stevigheid van dijken en om ziekteverspreiding te vermijden..

  fijne zondag !

  Like

 4. mooie foto’s had die vallen ook nog nooit eerder gezien
  hier nog overal volop vee op de weilanden, maar heb helaas weinig tijd voor de fotografie
  ik moet al vroeg beginne met mijn werk dan is het nog donker, en als ik klaar ben met werken is het oo al weer bijna donker
  konden we de winter maar overslaan 🙂 ik vind die korte dagen maar helemaal niks!!

  Like

  • @BraCom:
   Hoewel we tot nu toe een fraai najaar hebben gehad, is het mijn tijd van het jaar ook niet, Bram. Wat mij betreft mag het echt winter worden met mooi vriezend winterweer. En ach, over een week of vijf worden de dagen alweer langer. 🙂

   Like

  • @Okkibox:
   Er zaten geen muskusratten meer in, toen ik er een foto van maakte. Voor zo ver ik weet worden de vallen voor de winter uit het water gehaald, omdat de muskusrattenvanger er niet meer bij kan als de sloten en vaarten dicht vriezen.

   Like

 5. Even dacht ik dat het kunstwerken waren, maar toen bedacht ik me dat het vast vangkooien voor muskusratten moesten zijn.
  Het is wel een mooi object om wat tekening op de foto’s te krijgen.

  Like

Reacties zijn gesloten.