Verfomfaaide buizerds

Dus … dit zijn de donkere dagen voor de kerst …
Nou, laat ik er duidelijk over zijn, ze bevallen me maar matig, die donkere dagen …

Ik heb vanmiddag nog wel even een ommetje gemaakt, maar ik ben niet zo lang buiten de auto geweest, want het bleef maar miezeren. Onderweg heb ik een paar buizerds kunnen fotograferen. Echt mooie foto’s heb ik daar niet aan overgehouden, daarvoor was het te grijs en te donker …

111222-1353x

De eerste foto heb ik gemaakt in de buurt van De Veenhoop.
Nog voordat ik die wat verfomfaaide buizerd nog een keer kon kieken op z’n paal, ging hij er vandoor …

111222-1354x

Terwijl ik later op de middag in de buurt van het Weinterper Skar over de parallelweg van de Opperhaudmare huiswaarts reed, zag ik een buizerd aan de overkant van de weg zitten. Ook hier mocht ik in eerste instantie maar één foto van maken …

111222-1501x

Dit exemplaar was echter zo vriendelijk om slechts enkele tientallen meters verderop weer op een paaltje neer te strijken. Nadat ik stapvoets rijdend op mijn beurt ook een stuk verderop opnieuw post had gevat, kon ik hem in de herkansing nogmaals vastleggen …

111222-1503x

22 gedachten over “Verfomfaaide buizerds

 1. Ondanks dat het geen echt fotoweer was vind ik de foto’s van de buizerd toch goed gelukt.
  De kans er 1 te fotograferen (buiten die ene in mij eigen tuin) in vrije natuur heb ik nog niet gehad maar wat niet is kan nog komen
  Prettige feesten

  Like

 2. Hoi Jan,

  Ik vind het best knap gelukt en van behoorlijk dichtbij. Ik moet zeggen dat ik het idee heb dat de buizerds hier in Friesland aan de schuwe kant zijn; mij laten ze in ieder geval niet echt dichtbij komen.

  Nu ik hier toch ben, hele fijne dagen en dat ze maar niet te donker mogen zijn! En een goed 2012 uiteraard.

  Groeten,
  Robert

  Like

 3. Volgens mij gaan ze je herkennen Jan
  dat ze zo mooi voor je poseren ,)
  Ik zie ze vaak en veel maar blijven zitten Ho maar.
  Volgens mij ruiken ze camera`s :-))

  Bedankt voor je leuke reactie op onze amerikaans avontuur Jan.
  We hebben veel filmlocatie`s gezien zowel aan de oost als west.kust.
  Heel grappig dat we ook veel herkennen als we nu iets zien op TV
  Groet, 🙂 Aly

  Like

 4. Tsja hier is inmiddels de sneeuw helaas ook over gegaan in miezer. Beetje jammer! Maar goed, er ligt alsnog 50cm nieuwe sneeuw…

  Prachtig die buizerds! Jij hebt ook echt overal je ogen zitten he?

  Like

 5. De laatste foto zo vlak boven het wegdek vind ik vanuit een mooi perspectief genomen.
  Gelukkig heb ik een mooie krans gekregen en hoef ik deze niet zelf te maken. 😉
  Hopen dat we met de kerst wat meer zon te zien krijgen.

  Like

 6. Zat ik vanmiddag voor de buis…. niks te zien Jan van je foto’s maar ik begrijp uit de eerdere reacties dat je foto’s niet zijn gebruikt, jammer. Maar de ‘buizerd jacht’ levert je toch een goed resultaat op Jan. Ik heb in de regel alleen silhouetten. Gelukkig vanaf vandaag gaan de dagen weer lengen maar echt winteren gaat het voorlopig nog niet dus ‘uitzitten’ de grijze grauwe dagen 😉
  fijne avond nog.

  Like

 7. Toch nog een mooi resultaat. Die bewogen foto vind ik eigenijk ook erg grappig, al kun je niet goed zien wat er nu precies wegvliegt.
  En de dagen gaan weer lengen Jan!

  Like

 8. op de 2de na, kreeg je ze toch goed voor de lens Jan…

  groeten

  ps: ik kon de omgeving niet laten zien, omdat dit nu een bouwwerf is die door panelen afgesloten is, ik kom daar zeker nog op terug

  Like

 9. Die tweede Buizerd, die ken ik. Hij heeft momenteel net aan de overkant van de N381 zijn vaste stekkie. Het verkeer raast langs hem heen, hij blijft zitten. Het blijft altijd moeilijk met zo weinig licht om ze goed op de foto te krijgen.

  Like

 10. Jan, In de journalistiek komt het nu eenmaal redeijk vaak voor dat iets niet gebruikt wordt, omdat bij nader inzien iets anders zich opdringt. Het was natuurlijk netter geweest om dat even te laten weten, maar wellicht ontbrak daarvoor de tijd?

  Like

 11. Het is me nog nooit gelukt om een buizerd voor de lens te krijgen, ik hoef maar op grote afstand naar ze te kijken en voor ik de camera uit de tas heb gehaald: ZOEFF, weg :~(.

  Nah, heb je een stuk tekst in dit blog verwijderd. Dat was niet nodig, hoogstens even je boosheid wegpoetsen :~D: hier staat ‘ie dan: http://bit.ly/vFJpqa, netjes met bronvermelding.

  Like

  • @Hendrika:
   Tja, dat moest er even uit.
   Nu ben ik ’t in elk geval kwijt, maar wat is dat voor programma zeg … Kijkend naar hoe ze aan het prutsen waren met die kransen, kreeg ik het idee dat ze niet aan de koffie hadden gezeten, maar aan de glühwein …
   Maar je hebt gelijk, één van de foto’s staat netjes op hun website.

   Like

Reacties zijn gesloten.