Kerstkwesties

Terwijl ik zaterdagmiddag bezig was met mijn logje over de aanloop naar de kerst, begon ik al onraad te voelen. De gevoelsstoornis in mijn halsstreek leek de kop weer eens op te steken, en dat betekent over het algemeen weinig goeds. Bij het opstaan werd de volgende ochtend meteen duidelijk, dat mijn gevoel me niet had bedrogen. De MS had weer heel geniepig die akelige loden mantel weer over me heen gedrapeerd. Dat kwam natuurlijk ook nu weer op een uiterst ongelegen moment, want behalve een gezamenlijk kerstdiner stond ook de viering van Tijmen’s zesde verjaardag op het programma van Eerste Kerstdag …

111223-1424x

Ook na een verkwikkende douche wilden mijn benen me later op de dag slechts met moeite dragen. Omdat het ook nog lang niet meeviel om mijn tijdelijk weer met watten gevulde hoofd rechtop te houden, leek het me niet wijs om me ’s middags in een gezelschap van pakweg 8 volwassen en drie kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 6 jaar te begeven. En dus bleef ik -nadat ik Aafje had uitgezwaaid- achter met een krans, een kerststukje en twee kaarsen. En met de muziek van de Top 2000 natuurlijk, en met die muziek op de achtergrond heb ik de rest van de middag en een deel van de avond heerlijk liggen doezelen …

111223-1521x

Nu we weer 24 uur verder zijn, is mijn hoofd weer een stuk helderder, maar een fotokuiertje zit er nog niet in vandaag. Ik nestel me zo meteen weer lekker in mijn relaxstoel, luisterend naar de Top 2000, zappend met de tv … En me verheugend op ons bescheiden kerstdiner voor twee uiteraard, want het begint hier al lekker te ruiken …

Gezellige kerst verder!

111223-1524x

16 gedachten over “Kerstkwesties

 1. Wat een nare verrassing nou weer. Vervelend van zo’n ziekte is dat je nooit goed kunt plannen, je spreekt wat leuks af en dan kan het niet doorgaan. Maar je hebt er zo te lezen het beste van gemaakt. Hopelijk gaat het snel weer beter.

  Like

 2. De loden mantel—-wat een rake beschrijving.
  Jammer dat het nu net op deze dag moest toe slaan , maar je doet er niets tegen.
  Ik zag de reportage over m ’s en schrok er van hoeveel mensen door deze ziekte getroffen worden.
  Zo te zien heb jij je er bij neer kunnen leggen dat je geen gezamelijk kerstfeest kon vieren.
  Dat is maar goed ook anders gaat er ook nog energie in de frustraties zitten.
  Op naar oud en nieuw, wellicht verloopt dat gezelliger.

  Like

 3. Oh balen, Jan. Net nu op deze bijzondere dag, het verjaardagsfeest van Tijmen.
  Gelukkig dat je je nu ietsje beter voelt.
  Mooie serie heb je gemaakt voor de kerstgelegenheid.

  Like

 4. Het lijkt wel alsof de MS altijd toeslaat op momenten dat het niet past. Het past nooit natuurlijk, maar zeker niet tijdens de Kerstdagen. Hopelijk doet de rust je goed.

  Like

 5. Dat was jammer Jan, fijn dat het vandaag weer een beetje helderder wordt. En het wordt een rustige dag, ook fijn.
  Mijn ondervinding is hoe drukker ik in mijn hoofd word ,mijn zwakste punt altijd even in de verdrukking komt.

  Fijne dag nog!
  Riet

  Like

Reacties zijn gesloten.