Mannen in witte pakken

Sinds de Bijlmerramp op zondag 4 oktober 1992 hangt er een waas van gevaar en geheimzinnigheid rond mannen in witte pakken …

120322-1400x

Vorige week dinsdag werd ik in de buurt van Earnewâld ineens geconfronteerd met mannen in witte pakken …

120322-1402x

Geheimzinnig waren ze in dit geval niet, want het betrof een paar imkers, die bezig waren met het schoonmaken van een aantal bijenkasten …

120322-1414x

Zorgvuldig werden de honinggraten bekeken en geïnspecteerd …

120322-1419x

Dankzij de zoomlens kon ik het werk op veilige afstand goed bekijken …, dacht ik …

120322-1425x

Na enige tijd kwam ik tot de ontdekking dat het toch niet helemaal zonder gevaar was, want toen er een paar bijen in mijn nog altijd weelderige haardos verstrikt raakten en ik ze in een reflex probeerde daaruit te bevrijden, liep ik toch even een gemene steek op …

120322-1406x

Het jeukte een tijdlang behoorlijk, maar inmiddels is de bult gelukkig weer helemaal verdwenen.  🙂

23 gedachten over “Mannen in witte pakken

 1. met gevaar voor eigen lijf en leden toch weer een prachtige reportage van deze mannen in witte pakken Jan
  altijd uit kijken bij deze insecten, blijven gemene steken die ze uit delen

  Like

 2. ay ay ay jan da’s niet zo mooi, lastig zón steek,

  maar wel een prachtig beroep,
  ik hoop dat de bijen het héél goed doen en de volken zich mogen uitbreiden,
  want zonder bijen ziet het er voor de mens ook héél somber uit hé.

  Like

 3. Ook al had je een zoomlens, ik zag meteen dat je te dicht bij stond! Als er iets in en om de kasten gebeurd zijn ze behoorlijk venijnig! Ik heb ervaring, haha, ik werd de vorige keer in mijn neus gestoken en die kon ik opgezwollen dat ie was niet in mijn weelderige haardos verstoppen!

  Like

 4. Met een weelderige haardos heb je als het koud is minder snel behoefte aan een muts om je hoofd warm te houden. Het is echter wel zaak om met die weelderige dos het hoofd koel te houden als je in de buurt van bijen bent.
  Gelukkig dat je geen last meer hebt van de bult.
  Je serie is heel mooi!

  Like

 5. Bij de titel dacht ik aan een liedje waarin met de tekst: They’re coming to take me away. Those nice young men
  in their clean white coats. And they are coming to take me AWAY, HA HAAAA . . .
  Dat was gelukkig niet het geval maar met een bult op je hoofd weet je het maar nooit 😉
  Wel een fraaie serie van het werk van de imker.

  Like

 6. Wat een zoomlens heb je wel Jan, een superzoom? Je laat ons de bijtjes en hun werk en dat van de imker goed zien. Dichtbij gaan is ook niet zo mijn ding.
  Toch geen allergie aan bijensteken?

  Like

 7. Doet me denken aan de prachtijd die ik met mijn grootvader beleefde vanachter in tuin in het bijenhok. In het pak, zorgvuldig en niet te overhaast. Het is een werkje appart, maar het heeft zeker zijn charme. en eens gestoken worden hoort er dan natuurlijk wel bij, alhoewel dat de kans in zo’n pak toch heel klein is…

  Like

 8. Heel herkenbaar hoor, en wat een rotgevoel hè, zo’n steek. Wij hebben ze weg moeten doen, omdat ik een allergie aan het opbouwen was, ik zwol de laatste keer helemaal op. Daarom hebben we nu duiven 😀

  Like

 9. Mooie serie, ik blijf ook op een afstand staan kijken.
  Mijn dochter heeft er ooit een spreekbuert over gehouden en heb samen met haar spullen gehaald en uitleg gekregen bij een imker, leuk om te zien.
  Witte pakken, ik dacht aal asbestverwijderaars of de ijscoman ;-)))
  Groetjes

  Like

 10. Prachtige reportage en fijn het hier zo goed te kunnen volgen..ik ben over 3 jaar gestoken en plots allergisch geworden,toen in shock gegaan en er suikerziekte aan overgehouden.Blijf nu uit de buurt en heb altijd wat op zak om me in de 1 ste plaats te helpen voor ik bij de dokter kan gaan.

  Like

 11. Ik dacht even aan asbest toen ik je titel las, maar dit is natuurlijk veel leuker.
  Ik weet niet hoe ver je weg stond, maar je hebt ze prachtig dichtbij gehaald.
  Tsja die dikke haardos, dat ze er toch nog een plekje wisten te vinden om je in je hoofdhuid te steken. 😉

  Like

 12. Gelukkig zijn er nog altijd gezonde bijen, hoewel deze blijkbaar wel wat in de war waren. Jouw haardos mag dan indrukwekkend zijn, een bij heeft er niets te zoeken.

  Like

 13. Kijk…daar krijg ik heimwee van Jan.
  Helaas werd ik in de loop van de jaren steeds alergischer voor de steken .
  Op een dag ben ik voor de dood weg gehaald.
  Dat was het moment om alles aan de kant te doen.
  Maar de heimwee is er nog….zeker bij het zien van deze fraaie foto`s.

  Like

  • Ik kan me voorstellen dat je daar met een zekere weemoed aan terugdenkt, Artmus. Maar als de gezondheid in het geding komt, dan wordt het inderdaad tijd om er een punt achter te zetten, hoe jammer dat dan ook is.

   Like

Reacties zijn gesloten.