Oranje: het lek is boven

Toen ik gistermiddag de foto van het waterige nagelkruidbloemetje publiceerde, had ik al het idee dat er iets mankeerde. Het zat niet helemaal goed met het oranjegevoel. Toen ik vanmiddag even een rondje door de tuin maakte, wist ik ineens waar het aan lag, in tegenstelling tot voorgaande edities bloeiden de papavers in onze tuin nog niet op de dag van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal …

120609-1608x

Ook vandaag houden ze allemaal hun knoppen nog stijf gesloten, zodat er momenteel nog een gebrek aan natuurlijk oranje is in ons tuintje. Maar dat kan nooit lang meer duren, want vanmiddag zat de eerste nimf van een struiksprinkhaan al op één van de knoppen. Deze nimfjes zijn al jarenlang vaste bezoekers van onze papavers, als zij er eenmaal zijn gaan de knoppen ongetwijfeld ruim voor de volgende wedstrijd open …

120609-1627x

Omdat Oranje woensdag alles uit de kast zal moeten halen om de Duitsers te verslaan, lijkt het me goed dat onze manschappen een voorbeeld nemen aan deze eerste nimf van de struiksprinkhaan. Kijk eens naar dat vreemde bekkie, dat straalt toch meteen gif uit …

120609-1616x

En ook om het vizier op scherp te krijgen, kunnen onze jongens nog wel wat van dit nimfje leren, want er ontgaat het beestje zo te zien niets met die bolle facetogen …

120609-1614x

Woensdag de knoppen open, zodat er stralende oranje bloembladeren tevoorschijn komen, dan komt het helemaal goed.  🙂

23 gedachten over “Oranje: het lek is boven

  1. Dit soort springertjes is hier niet zo talrijk als ik zou wensen en daarom voor mij des te leuker om ze bij jou te vinden Jan. Een leuke serie en dat oranje, ach, in neem een ornajetompoes en vind het wel best….

    Like

  2. geweldig leuk deze serie met de voetbal als lei draad door je foto’s Jan
    ik geloof er al niet meer in, maar heb er dan ook totaal geen verstand van 🙂
    geniet wel van je foto’s en de begeleidende tekst, zeker dat van dat koppie hahaha geweldig gevonden!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.