Hagendoornvlinder

Donderdagmiddag heb ik even een fotokuiertje gemaakt bij de Merskenheide. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder ergens in de vrije natuur zoveel vlinders heb zien dartelen als daar op dat moment …

130822-1413x

Tussen de vele witjes, kleine vosjes, atalanta’s en kleine vuurvlinders viel vooral deze gele vlinder me op. Omdat hij zich schuil hield tussen de struikheide, waardoor ik hem moeilijk helemaal kon bekijken, dacht ik in eerste instantie dat het om een citroenvlinder ging …

130822-1414x

Bij het bekijken van de foto’s was meteen duidelijk dat het om een andere vlinder ging. Gelukkig bracht Gardensafari weer uitkomst, het is een hagendoornvlinder. Het is een fraai getekende nachtvlinder uit de familie van de spanners. Het schijnt dat hij meestal gaat vliegen in de schemering, maar dit exemplaar was tot mijn grote vreugde op deze zonnige donderdagmiddag al rond 14:00 uur op pad …

130822-1418x

27 gedachten over “Hagendoornvlinder

 1. Mooi, het is echt een goed vlinderjaar. Zie op meer sites foto’s verschijnen van vlinders die ik nooit gezien heb.
  Je hebt ze mooi voor je lens gehad, mooie macro’s.
  groeten

  Like

 2. Je had deze al aangekondigd. Het is een mooie nachtvlinder die zich gelukkig af en toe ook overdag laat zien. Ik heb hem slechts een paar keer overdag voor de lens gehad, meestal zie je hem als het bijna donker is, te donker voor een foto.

  Like

 3. Wat niemand eigenlijk verwachtte na het koude voorjaar, is toch gebeurd. Het is een buitengewoon goed vlinderjaar geworden. Je hebt tussen alle overbekende vlinders een schitterend ander exemplaar gevonden en er mooie foto’s van kunnen maken. Mooi dat je de roltong zo goed te ‘pakken’ kreeg!

  Like

 4. Knap je dat deze hebt gedetermineerd.
  Toevallig dat we vrijdag ook een donkergele vlinder zagen vliegen waarvan ik direct zag dat het geen citroenvlinder was. Voor mij een onbekende gele vlinder. Misschien was het ook wel dit soort.

  Like

 5. Een bjoetie deze fraaie vlinder.
  Eindelijk zie ik nu volop vlinders.
  Gezellig al dat gefladder Jan.
  Je bent weer een bofkont dat je deze tegenkwam. :-))
  grt

  Like

 6. De zorgen om de vlinders komen steeds weer terug.
  Bij het kijken naar jouw mooie foto’s begrijp ik dat goed.

  Het zijn en blijven prachtige dieren.
  Jouw foto’s blijven natuurlijk ook prachtig.

  Vriendelijke groet,

  Like

 7. Wat een prachtige vlinder en super mooi foto’s er van Jan
  vooral op de laatste is het beestje heel mooi volledig in beeld, prachtige kleuren, heb ze hier nog nooit gezien.

  Like

Reacties zijn gesloten.