Gakkende wintergasten

Al bijna een week lang is vooral in de nachtelijke uren het gegak van overvliegende ganzen weer goed te horen. Het is wat aan de vroege kant, maar het is wel ter verklaren met de koude oostelijke wind die er de laatste tijd vanuit de Russchische regionen onze kant op waait.

Om te kijken of de eerste wintergasten intussen al waren neergestreken in de ganzengedooggebieden in de buurt, heb ik gistermiddag een ritje door het weidegebied ten westen van Drachten gemaakt. Al bij De Wilgen trof ik een eerste groep ganzen aan. Veel meer ganzen zag ik later in een paar weilanden, die onderdeel uitmaken van het gedooggebied rondom De Deelen …

Terwijl ik vanaf de Hooivaartsweg een paar foto’s maakte van een groep ganzen aan de andere kant van het kanaal, koos ietsje oostelijker van die plek een veel grotere groep ganzen bij de plas ineens luid gakkend het luchtruim …

Het moest weer wennen om met zo’n grote groep vogels om te gaan, maar toch heb ik er nog een aardige close-up uit weten te persen …

Het gewriemel van zulke grote groepen ganzen zal het beeld in deze omgeving ongetwijfeld weer bepalen in de komende maanden. En ze zullen ook hier vast weer veelvuldig te zien zijn, want vooral het opstijgen van zo’n grote groep ganzen is en blijft fascinerend om te zien èn te horen. Toch maar eens kijken of ik deze herfst en winter iets met video kan doen met die ganzen …
19 gedachten over “Gakkende wintergasten

  1. Het gebied rond Brugge,de polders en Damme zijn er voor gekend Jan .Indrukwekkend al dat gegak en de grote zwermen .Gelukkig woon ik niet op een aanvliegroute.Ik ben een slechte slaper en dan zou mijn nachtrust er bij inschieten.Ook de boeren kan ik wel verstaan maar voor fotografen is het een dankbaar onderwerp.Heel mooi in beeld gebracht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s