De feesten der donkere dagen

Met de viering van het Sint-Maartenfeest is vandaag de tijd van de feesten der donkere dagen weer aangebroken. Zodra de duisternis is ingevallen, zullen er straks weer grote en kleinere groepjes kinderen luidkeels zingend met hun al dan niet zelf gemaakte lampions langs de deuren trekken om zoveel mogelijk snoepgoed te verzamelen. Intussen werpt Sinterklaas vanaf 18:00 uur zijn schaduw alvast vooruit met de start van het dagelijkse Sinterklaasjournaal. Het zullen weer drukke, spannende en hier en daar zenuwslopende tijden worden …

131015-1517x

24 gedachten over “De feesten der donkere dagen

  1. Mooie foto van de lampionnetjes. Hier in het dorp wordt sint maarten niet “echt” gevierd. Er kunnen een paar kinderen komen, soms komt er niemand. Vanavond was ik niet thuis, maar toen ik om 19.45 dorp in reed, zag ik nergens kinderen. Wel jammer, ik vond het als kin altijd zo leuk, vooral omdat wij dan in het donker de boerderijen af gingen

    Like

  2. Dat zijn mooie lampionnen en zo’n prachtige kleur. Sint Maarten wordt in België enkel in het meetjesland gevierd elders is het overal Sinterklaas. Donkere dagen breken aan, heb er een grondige hekel aan.

    Like

  3. De eerste zangers zijn inmiddels aan de deur geweest. Ik ben reuze benieuwd wat de score dit jaar zal zijn. We wonen best wel wat achteraf.
    Mooie lampionnen heb je! Kom je ook zingen? 😉

    Like

  4. knappe foto Jan…

    hier in de streek vieren we Sint-Maarten, die eigenlijk dezelfde rol vervult als Sint-Niklaas..

    maar lampionnetjes komen er niet bij te pas

    prettige avond

    Like

  5. Het is daarom maar goed dat jij de lampionnen op hebt gehangen Jan. Voor velen breekt nu een gezellige tijd aan terwijl anderen alleen maar uitkijken naar het voorjaar. Ik laat het altijd gewoon gebeuren. .s avonds de kaarsjes aan is ook wel heel gezellig…..

    Like

Reacties zijn gesloten.