De feesten der donkere dagen

Met de viering van het Sint-Maartenfeest is vandaag de tijd van de feesten der donkere dagen weer aangebroken. Zodra de duisternis is ingevallen, zullen er straks weer grote en kleinere groepjes kinderen luidkeels zingend met hun al dan niet zelf gemaakte lampions langs de deuren trekken om zoveel mogelijk snoepgoed te verzamelen. Intussen werpt Sinterklaas vanaf 18:00 uur zijn schaduw alvast vooruit met de start van het dagelijkse Sinterklaasjournaal. Het zullen weer drukke, spannende en hier en daar zenuwslopende tijden worden …
24 gedachten over “De feesten der donkere dagen

  1. Het is daarom maar goed dat jij de lampionnen op hebt gehangen Jan. Voor velen breekt nu een gezellige tijd aan terwijl anderen alleen maar uitkijken naar het voorjaar. Ik laat het altijd gewoon gebeuren. .s avonds de kaarsjes aan is ook wel heel gezellig…..

  2. Mooie foto van de lampionnetjes. Hier in het dorp wordt sint maarten niet “echt” gevierd. Er kunnen een paar kinderen komen, soms komt er niemand. Vanavond was ik niet thuis, maar toen ik om 19.45 dorp in reed, zag ik nergens kinderen. Wel jammer, ik vond het als kin altijd zo leuk, vooral omdat wij dan in het donker de boerderijen af gingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.