Van oranje naar geel

Eerlijk is eerlijk, vooraf had ik niet verwacht dat het Nederlands elftal de groepsfase in het WK-voetbal zou overleven. Uitschakeling na strafschoppen in de halve finale door Argentinië is dan ook allerminst een schande, Van Gaal en zijn manschappen hebben voor mijn gevoel een keurige prestatie geleverd. Meer zat er helaas niet in …

Net als in 2012 schakel ik moeiteloos over van oranje naar geel, oftewel van het WK-voetbal naar de Tour de France. Daar hebben Nederlandse ploegen deze week vier van de vijf verreden etappes gewonnen. Gisteren ging de laatste Nederlandse etappezege van Pieter Weening op 9 juli 2005 in Gérardmer eindelijk uit de boeken. Na een hectische en chaotische rit over de natte en modderige kasseien in Noord-Frankrijk kon Lars Boom een prachtige overwinning op zijn palmares bijschrijven …

Een Nederlandse eindoverwinning lijkt ook dit jaar weer te hoog gegrepen, maar ik verwacht de komende weken zeker nog mooie staaltjes wielersport en prachtige Franse landschappen voorbij te zien komen.

20 gedachten over “Van oranje naar geel

 1. Een verregende bloem, een mooi symbolisch afscheid van oranje. Ik voel ook geen verdriet … Het is mooi geweest, ze zijn ver gekomen. Ook ik had van te voren niks verwacht. De tour is spannend …. Die Boom helemaal in zijn sas, anderen hadden doodsangsten. Straks weer de mooi bergen in …. Ja, zin in.

 2. Dat heb je goed gezien dat overschakelen, dit had ik nu niet geraden alhoewel ik weet dat je de Tour volgt. De Nederlanders hebben een mooie prestatie neergezet onder leiding van Van Gaal. Ze mogen terecht fier zijn. En de prestatie van Lars Boom gisteren was ook niet min. Het was allerminst een gewone rit daar in de Hel van het Noorden. Lars die heeft misschien een tandje voor door zijn ervaring in het veldrijden en dat zal hem goed van pas gekomen zijn. We hebben er heel wat zien over de wegen zweven dicht of hoog bij de grond.

 3. Mooie overschakeling, maar ze jullie kunnen zaterdag nog brons halen op WK.
  Ondertussen genieten van de tour is meegenomen!
  De lage landen zijn daarbij present.
  Geniet ervan Jan!
  Gr.
  P-TER

 4. De macro’s zijn weer super Jan.
  Niemand had gedacht dat oranje zo ver zou komen met het WK.
  Ze hebben een mooie prestatie geleverd !
  Nu gaan we moeiteloos verder met de Tour :-))
  Gr

 5. Ik heb het al eens eerder geschreven, je kunt zo sportverslaggever worden, mooi zoals je het hier omschreven hebt.
  Het was gisteravond spannend, maar helaas, meer zat er niet in. We hebben in ieder geval de afgelopen tijd hier met elkaar genoten van de wedstrijden. Mooi dat er een Nederlandse overwinning was in de Tour. Het lijkt me dat je dan nog meer van de Tour geniet.
  Je foto’s zijn weer super gekozen en vastgelegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.