Tussen zon en nevel

Om weer eens wat anders voor de camera te krijgen dan bloemetjes, beestjes en nevelige landschappen, stelde mijn fotomaatje Jetske gisteren voor om eens een kijkje te nemen bij de haven van Urk. Zodra we daar kort na het middaguur uit de auto stapten, werd onze aandacht getrokken door een enorm jacht dat er op een werf lag …

Het superjacht draagt de naam ‘Callisto’, en het schip schijnt afkomstig te zijn uit de Middellandse Zee. Het schip is 68 meter lang en zo’n 11 meter breed en ligt als gevolg van een brand aan boord nu voor een grote onderhouds- en opknapbeurt op de werf van Balk Shipyard in de Urker haven …

Behalve dat grote jacht viel ook de lucht op. Toen we van huis vertrokken was de lucht grijs en nevelig, eenmaal aangekomen in Urk was de lucht in het noorden helder blauw, terwijl in het zuiden nevel en laaghangende bewolking het beeld bepaalden. Die scheiding is goed te zien op de bovenstaande foto’s, die in oostelijke richting zijn genomen …

De melkachtig witte lucht, die regelmatig fel werd opgelicht door de zon die er doorheen priemde, maakte het fotograferen in zuidelijke richting er niet makkelijker op. Maar desondanks werd het een geslaagde edoch vermoeiende fotokuier op het voormalige Zuiderzee-eiland …
15 gedachten over “Tussen zon en nevel

  1. Je hebt weer een knap stukje research gedaan, Jan. Waarom dat jacht nu helemaal naar Urk moet vanwege een binnenbrandje dat begrijp ik niet. En toch zijn de mensen die een dergelijk jacht hebben in hun hart niet gelukkiger dan jij en ik. Het was een mooi ommetje, jammer dat het zo vermoeiend voor je is. Ik heb aan dochterlief vandaag nog even de foto laten zien waarbij je op je hurken zit. Op de hurken laten zakken dat wil nog wel maar dan …. Ze vroeg hoe het met je was gegaan op Urk. 🙂

    Like

  2. Knap van je Jan dat er er blijft op uit gaan met je beperking.Wat ben je streng voor jezelf als je zegt niet tevreden te zijn over de foto’s.Ik vind ze best geslaagd en zo’n grote boot oogt mooi maar ik blijf liever met mijn voeten op het vaste land.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.