’t Was weer een heerlijk avondje

Gelukkig werden we al een jaar nadat er noodgedwongen een eind kwam aan mijn carrière als hulpsinterklaas verblijd met de geboorte van de oudste kleinzoon Tijmen, zodat we sinds 2006 weer Sinterklaas kunnen vieren met een gelovige in ons midden. Nu we intussen weer acht jaar verder zijn, heeft Tijmen het mysterie rond Sinterklaas al weten te ontsluieren, maar voor de vierjarige Pepijn zijn het spannende hoogtijdagen. Het was gisteren dan ook een drukke en spannende dag voor het mannetje. ’s Ochtends was Sinterklaas op school geweest, en het had er alle schijn van dat er thuis ook nog wat stond te gebeuren. in afwachting van wat ging komen, zocht Pepijn aan het eind van de middag even veiligheid en geborgenheid bij beppe …

141205-1656x

Even later werd er plotseling op luidruchtige wijze op de ramen gebonkt. Pepijn zat in één keer rechtop. Wat was dat …? Kordaat leek hij op de kamerdeur af te stappen, maar plotseling hield hij in … Je weet maar nooit wie er buiten stond … En papa was natuurlijk ineens in geen velden of wegen te bekennen. Het was ook altijd hetzelfde als je zijn hulp in tijden van nood nodig had …

Vrijwel gelijktijdig ging de kamerdeur open en klonk het geroffel van pepernoten op de houten vloer. Snel graaiden Tijmen en Pepijn wat snoepgoed bijeen, daarna pakte Pepijn mama bij de arm en trok hij haar mee naar de gang … Papa, mama … Sinterklaas is er geweest …

141205-1727x

Nadat de pakjes met vereende krachten naar de kamer waren gebracht en daar op het tapijt bij elkaar waren gelegd, kon het feest beginnen. Nadat we samen nog een liedje hadden gezongen, mocht Pepijn als eerste een cadeautje pakken. Grote broer Tijmen was zo vriendelijk om te helpen met het lezen van de naam op het pakje …

141205-1728x

Goedgelovig of niet, natuurlijk mocht ook Tijmen regelmatig een greep doen tussen de pakjes, en daar maakte hij af en toe een complete show van …

141205-1730x

Boeken waren ook dit jaar weer favoriet bij Sinterklaas. Zo kreeg Tijmen onder ander een geïllustreerde atlas en zijn eerste jeugdencyclopedie, en die vielen bij het doorbladeren allebei meteen duidelijk in de smaak …

141205-1738x

In zijn functie van vervoersdeskundige van de familie kreeg Pepijn onder andere een boek over alle mogelijke voertuigen, en ook daar werd meteen onder het slaken van kreetjes van vreugde en herkenning vlijtig in gebladerd …

141205-1809x

Pepijn had na verloop van tijd Tijmens hulp niet meer nodig bij het lezen van de namen, hij herkende de woordbeelden intussen bijna foutloos. Er klonk dan ook een lachend vreugdekreetje door de kamer, toen hij een pakje met zijn eigen naam pakte … alweer een cadeautje voor Pepijn …    🙂

141205-1812x

Nadat alle pakjes waren uitgepakt, konden we vaststellen dat het weer een heerlijk avondje was. Dankjewel, Sinterklaas!

22 gedachten over “’t Was weer een heerlijk avondje

 1. Een heerlijk feest is het en wat gaat de tijd vlug. Voor je het weet zijn de kleinkinderen groot en ik moet eerlijk zijn ik vind het altijd spijtig dat die tijd voorbij is.ik heb nu een achterkleinkind van 4 maand dus volgend jaar weer sinterklaasfeest.haha
  We mooie foto’s met al die blije gezichten.

  Like

 2. Wat een heerlijk avondje hadden de kleine kerels. Wat zijn ze gegroeid Jan. Echte stoere mannetjes al. En de spanning staat op het smoeltje van Pepijn te lezen. Ohh ja ik kan dat gevoel zelf ook nog wel terugdenken

  Like

 3. Zo te zien en te lezen was het een gezellig en geslaagd feest. Jammer dat pake deze keer niet op de foto staat. 😉
  Dus Tijmen heeft er op zijn eigen manier ook een feest van gemaakt door zijn show. Grappig. Ook leuk de foto waarop Tijmen zo belangstellend meekijkt in het boek wat Pepijn heeft gekregen.
  En wat zit er nu in dat grote groene pak?

  Like

 4. Dat zal daar des huizes Afanja een spannende avond geweest zijn.
  Zo te zien moet de Sint veel pieten bij gehad hebben om al die pakjes te kunnen dragen oftewel had die ene piet een hele grote zak op de rug.
  Zoveel cadeautjes! 😉

  Grt-jes
  Peter

  Like

  • Precies! Het doet me deugd dat er gelukkig toch nog ‘jeugd van tegenwoordig’ is die nog blij is met een boek, en dan ook nog non-fictie, boeken waar je wat van opsteekt. Ik zie tegenwoordig nog maar zo weinig mensen die nog een boekenkast (laat staan een boekenwánd zoals ik) in huis hebben. Blij dat mijn ouders dat altijd hebben gestimuleerd. Ik haalde op de lagere school al iedere week een stapel boeken uit de bieb.

   Geliked door 1 persoon

   • De oudste heeft op bijna 9-jarige leeftijd meer boeken gelezen dan ik in de afgelopen 10 jaar. Hij verslindt ze, en behalve dat hij zelf de nodige boeken heeft, is hij ook regelmatig in de bibliotheek te vinden. Gezien zijn reactie bij het uitpakken van zijn boek over voertuigen, gaat het bij de jongste dezelfde kant op.
    Ook op ander vlak komen ze overigens niets tekort, ze hebben allebei een iPad Mini, maar daar mogen ze dagelijks maar gedurende een bepaalde tijd gebruik van maken, en dat werkt prima.

    Like

Reacties zijn gesloten.