Een grote asfaltvreter

De N381 is dit weekend tussen Oosterwolde en de Drentse grens afgesloten voor alle verkeer. Over een lengte van ca 10 km worden een fietserstunnel en 20 faunaduikers (behalve dat er op die plaatsen water onder de weg doorstroomt, kunnen ook dieren gebruik maken van deze duikers) onder de weg aangebracht, zodat mens en dier de vernieuwde N381 straks op een veilige manier kunnen oversteken …

De afsluiting betekent dus allerminst dat het dit weekend rustig is op het genoemde wegvak, dat deels door het Nationaal Park Drents-Friese Wold loopt. Gedurende het hele weekend zijn er vele tientallen wegwerkers, kranen, trucks, shovels asfaltfreesmachines en asfelteermachines actief …

Het werk begon gisteravond met het wegfrezen van het asfalt op de plaatsen waar een duiker of een tunnel moet worden aangelegd. De foto’s in dit logje heb ik vorige week vrijdag gemaakt op de N381 ter hoogte van het Weinterper Skar …

Ook hier werd op een aantal plaatsen het asfalt van de oude rijbaan weggefreesd, zodat er een paar tunnels en faunaduikers geplaatst kunnen worden …

Deze enorme asfaltfrees W210 van de firma Aduco kan per dag tot 8000 m2 asfalt wegvreten. Binnen luttele minuten heeft hij weer een vrachtwagen volgeladen …

Lang hoeft de machinist van de asfaltfrees nooit te wachten …

Als een geoliede machine wisselen de trucks elkaar af om een vrachtje in ontvangst te nemen en af te voeren …

Tot nu toe lijken de werkzaamheden mooi op schema te liggen, maar dat kan ook moeilijk anders na zo’n zachte winter en het droge voorjaarsweer van de laatste weken.

16 gedachten over “Een grote asfaltvreter

 1. “De vernieuwde N381 veilig oversteken …..” Wat bij betreft is het zo snel mogelijk klaar. Donderdagmiddag werd ik bij Moskou nog bijna aangereden door een plotseling overstekend transportbusje. Oef …, ik had hem al geteld maar kon er nog net omheen komen. Dus hoe eerder hoe liever.

  Like

  • Ja, het is inderdaad extra uitkijken geblazen momenteel. Ik was er laatst getuige van dat het bij de tijdelijke ovonde bij de eerste bocht maar net goed ging. Als ik er even ergens wat rond struin om wat foto’s te maken, dan heb ik ook steevast mijn reflecterende vest aan. Afijn, it moat earst op syn slimst ear’t it better wurdt, nog een halfjaartje volhouden.

   Like

 2. Een indrukwekkend apparaat die freesmachine. Wat gaat dat op deze manier toch gemakkelijk. Je hebt er een mooie serie van gemaakt.

  PS Onder foto 2 kun je beter de ‘v’ veranderen in een ‘f’, want ik vrees dat op deze manier het wegfrezen niet goed kan lukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s