Bont zandoogje in de zon

Gistermiddag kreeg ik zo rond het middaguur een paar maal de kans om een vlinder te fotograferen. Geloof het of niet, ik heb beide kansen ten volle benut …

160527-1239x

De eerste die wel even model wilde staan, was het bont zandoogje (Pararge aegeria), een hier veel voorkomende, tamelijk onopvallende vlinder …

160527-1241x

22 gedachten over “Bont zandoogje in de zon

 1. Hier bij ons een heel algemene vlindersoort. Wat ik wel ondervind dit jaar is dat er maar zeer weinig vlinders rondfladderen. Dagpauwoog, Atalanta, Kleine vos, Kleine vuurvlinder, Bont zandoogje, … nog bijna geen waarnemingen tijdens mijn wandelingen. Enkel Klein koolwitje, Klein geaderd witje, Groot koolwitje en af en toe nog een laat Oranjetipje. Hoe zit dat bij jullie Jan?

  Liked by 1 persoon

  • Hier is het dit jaar ook nog allerminst een vlinderfeest. Ik heb tot nu toe vooral geaderd witjes, bonte zandoogjes, een enkele dagpauwoog, wat citroenvlinders en vrij veel oranjetipjes zien fladderen. Even rustig gaan zitten voor een foto is er nauwelijks bij, en als ze dan al even ergens gaan zitten, dan is de wind vaak een storende factor.

   Like

 2. Zoals je hierboven al schreef, is het een onopvallende vlinder, die voorgaande jaren veel voorkwam. Bij de zoveelste verschijning dacht ik dan: Ooo, die heb ik al zo vaak zien vliegen. Dit jaar heb ik nog maar weinig vlinders zien vliegen en dan wordt ook een bont zandoogje ineens bijzonder.
  De zon maakt de verschijning in deze serie helemaal af. Op de tweede foto heb je een perfecte scherpte/diepte.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.