Een vogeltje in ’t riet

Zoals vrijwel ieder jaar heeft de maand mei ook nu weer zoveel foto’s opgeleverd, dat ik niet weet wat ik eerst en laatst moet laten zien. En het gaat maar door, want ook de eerste dag van juni heeft ook al weer prachtige foto’s opgeleverd …

Vandaag laat ik even een paar foto’s zien, die ik op 25 april heb gemaakt in het rietland in de Weerribben. Daar hoorden Jetske en ik ’s middags een vogelgeluid boven het geruis van het riet uit komen. Na enig zoeken hadden we het vogeltje gevonden, toen was het nog de kunst om er tussen de zacht wuivende rietstengels een paar foto’s van te maken …

160525-1457x

Toen ook dat naar tevredenheid was gelukt, doemde de vraag op waar we nu eigenlijk naar stonden te kijken en te luisteren. Hij lijkt volgens mij het meest op een rietgors, maar dat strookt voor mijn gevoel niet helemaal met het geluid van zijn riedeltje ..

160525-1458x

In een poging om dat riedeltje hoorbaar te maken, heb ik ook nog even een stukje video opgenomen. Dat was tussen het riet nog moeilijker dan het maken van de foto’s, maar gaandeweg het filmpje komt het vogeltje wat scherper in beeld. Maar echt even fijn riedelen zat er op dat moment niet in …

27 gedachten over “Een vogeltje in ’t riet

 1. Op dat moment zeiden we ook rietgors omdat dat het meest voor de hand lag. Zulke kenners zijn we dan weer wel. 😉
  Je foto’s zijn goed gelukt. Het beestje bleef gelukkig geduldig wachten totdat je klaar was.
  Ik heb hartelijk gelachen om de reactie van Henk, goed gejat. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja dat heb je dan weer met die eigenwijze vogeltjes, ze zingen vaak helemaal niet volgens het boekje, moeten weer zo nodig een eigen interpretatie geven. Of ze hebben een ander ‘dialect’ in een andere streek. Maar je weet inmiddels welke vogel het is. Prachtige plaatjes!

  Geliked door 1 persoon

 3. naar namen moet je mij niet vragen Jan

  wat niet wil zeggen dat ik hiervan niet kan genieten

  mooie foto’s en dat filmpje mag er ook zijn..

  en aan die ree heb je duidelijk goede herinneringen overgehouden

  prettige dag

  Geliked door 1 persoon

 4. geen idee van merk en type maar wat ik ontzettend knap vind is dat je deze foto’s en filmpje hebt kunnen maken zonder dat i er vandoor ging.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.