Weg is de weg

De afgelopen 12 jaar heb ik – meestal komend vanaf de Merskenheide – bij de Finne talloze malen de gevaarlijke oversteek over de N381-Opperhaudmare (Google Maps) gemaakt, om vervolgens rechtsaf te slaan en via de Tolleane naar het Weinterper Skar te rijden …

160621-1356x

Sinds medio 2015 is de oude N381-Opperhaudmare tussen de gevaarlijke bochten ter hoogte van het Weinterper Skar en Donkerbroek komen te vervallen. Ter hoogte van de Finne staan de waarschuwingsborden nog fier overeind …

160621-1354x

Maar de N381-Opperhaudmare ligt hier duidelijk niet meer. Alleen ter hoogte van de Finne ligt op de voorgrond nog een strookje asfalt, zodat het verkeer vanuit de richting Ureterp de Tolleane (de parallelweg van de oude Opperhaudmare, links op de onderstaande foto) nog kan bereiken. En dat is ook bij de boerderij verderop het geval …

160621-1353x

Het wachten is nu nog op het verwijderen van het overtollig geworden straatmeubilair en de verdere afwerking van wat lange tijd een gevaarlijke kruising was …

160621-1352x

Tot die tijd zal ik waarschijnlijk gewoontegetrouw wel elke keer even stoppen of op zijn minst gas minderen bij de nadering van de oude kruising …

160621-1350x

15 gedachten over “Weg is de weg

 1. Niet meer stoppen bij een stopbord, dat wordt even wennen voor je geest. 🙂
  Veilig idee dat je het gevaarlijke punt nu zonder problemen kunt kruisen.
  De nieuwe weg is toch wel een hele verbetering geworden.

  Het is nog wel idee om een groep uitgaansjongeren daar te laten passeren, grote kans dat je de borden zo kwijt bent. Dat is tenminste ook gelukt nabij het Dicky Woodstock terrein. Daar is bij de brug het vierkante bord verdwenen dat je als eerste over de brug mag. Hoewel ik daar honderden keren ben langsgekomen zat ik nu toch wel even raar te kijken en mij af te vragen of ik nu wel of niet als eerste over de brug mocht.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoop dat ze daadwerkelijk alle bebording en bepaling weghalen. Ik kom door het land toerend nogal eens palen tegen zonder bord. Dat je bij jezelf denkt van hang er een bord aan óf haal die paal weg. Een bordloze paal ziet er toch niet uit en is een nodeloze in dit geval niet verstening maar ‘verstaling’ van het landschap.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.