Op tuinsafari

Ik had me voorgenomen om op deze eerste echt warme dag van het jaar even naar de Merskenheide te gaan, maar het is er niet van gekomen omdat mijn onderdanen vandaag niet draagkrachtig genoeg waren. In plaats daarvan ben ik vanmiddag voor het eerst dit jaar weer eens even echt op tuinsafari gegaan. Erg veel valt er nog niet te beleven in ons tuintje, maar als je even op zoek gaat, valt er wel het een en ander te ontdekken. En al sluipend, kruipend en her en der neerknielend staat zo’n middagje ook wel garant voor voldoende lichaamsbeweging. Wat het zoal heeft opgeleverd …, wel, kijk maar even mee …

Een klein vliegje …

110402-1332x

Een kevertje op de schutting …

110402-1341x

Een spin, wellicht een soort renspin, die lekker in het zonnetje op de rand van een bloempot op een mogelijke prooi zat te wachten…

110402-1353x

Een heel klein kruisspinnetje, dat zijn eerste web heeft geweven onder de hazelaar …

110402-1359x

En tot slot één van de vele lieveheersbeestjes die in ons tuintje ronddwalen …

110402-1500x

24 gedachten over “Op tuinsafari

 1. Mooie opbrengst van je tuinsafari, dat is nu wel n voordeel van macrofotografie he, altijd genoeg onderwerpen voorhanden, tenminste als je goed kijkt… dit in tegenstelling tot landschaps- of stadsfotografie. Ik wil eigenlijk niet wéten hoeveel van die engerds er in m’n tuintje wonen…

  Like

 2. Kruipend en sluipend door de tuin heb je toch heel veel moois gevonden. Volgens mij kun je in je tuin echt wel een paar dagen ‘zoet’ zijn Jan. Geweldig deze macro’s met de nieuwe lens van je.
  fijne avond nog

  Like

 3. De macro-beestjes doen het blijkbaar in een beschutte tuin beter dan in het vrije veld. Hoe ik vanmorgen ook gezocht heb op de Merskenheide, heel veel macro was er niet te fotograferen, wel veel vogels.

  Like

 4. Aha met nieuwe lens naar ik aanneem 🙂 En Superscherp! Wat een warme kleuren ook. Natuur is dicht bij huis te vinden. Althans voor de goede kijker. Het viel mij op hoe snel de lieveheersbeestjes nu nog zijn. Het meest onscherpe macro’s was mijn oogst :D)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.