De eerste juffers

De eerste libel – een smaragdlibel, zo werd mij later verteld – kreeg ik al op 18 april voor de camera. De waterjuffers lieten nog even op zich wachten, maar intussen heb ik ook daar een aantal van kunnen portretteren. Het onderstaande drietal heb ik dinsdagmiddag binnen 10 minuten kunnen kieken in het Weinterper Skar …

110502-1406x

Het eerste exemplaar zat net aan de maaltijd, toen ik hem zag zitten. Hij was zo bereidwillig om even te tonen wat er op het menu stond, maar omdat zijn prooi wat onscherp in beeld kwam, kan ik er niet meer van maken dan dat het een vlieg was. Nou ja, als hij maar smaakte …

110502-1407x

Enkele meters verderop zweefde de onderstaande kleurrijke gast rond te midden van een groot aantal soortgenoten …

110502-1414x

Ik zal het wel nooit leren om ze allemaal van elkaar te onderscheiden en op de juiste wijze te benoemen, ik vind de foto’s belangrijker …

110502-1413x

Toch meen ik in alle bescheidenheid heel voorzichtig te mogen opmerken dat de laatste van het trio een watersnuffel is …

110502-1416x

Maar schroom niet om te corrigeren of aan te vullen.  🙂

18 gedachten over “De eerste juffers

 1. Mooi zijn ze … maar zoals gezegd is het vaak moeilijk om alle soorten te determineren…. ze lijken ook vaak op elkaar he… zal al eens beginnen met opzoeken wat t verschil is tussen een juffer en een libel lol. Anderzijds leren we op die manier ook heel wat bij he… enne ik vind ’t toch altijd interessant om weten wat ik gefotograffeerd heb…
  Groetje,

  Like

 2. De mogelijkheden met een macrolens zijn zo veel meer dan men zou vermoeden. Er gaat toch een wereld vol schoonheid open voor de mens die hem goed kan hanteren en dat zien we dus weer eens hier….

  Like

 3. Prachtig, wat een kleuren! Ik zat vandaag bij de sloot wat naar al dat vliegende spul te kijken, maar ze waren allemaal veel te ver weg om goed te bekijken. Rood en blauw, maar wat het was, geen idee. Deze foto’s laten alles zien, ze zijn echt schitterend.

  Like

 4. Mooi zeg ! Supermacro.
  Ik heb ook nog maar een vuurjuffer in de tuin gezien, maar vandaag een libelle op de foto gezet.
  Lag in de vijver, heb hem gered 😉
  Er hingen verschillende jasjes die nog open gedaan moeten worden, dus vandaag al een serie foto’s gemaakt. Hoop morgen weer. Ik vind het super om te zien.
  En het duurt zo lang eer ze echt helemaal in tact zijn dat je de tijd hebt om foto’s te nemen.
  Wat voor soort het is of was, ik zoek het ook eigelijk niet op hoor, veel te moeilijk vaak.

  Gezellige zondag en groetjes.

  Like

 5. prachtig in detail en hele mooie kleurtjes. Ik heb hier ook al weer het één en ander langs zien vliegen, waaronder gisteren een supergrote libel, maar nog geen moeite en tijd genomen ze beter te bekijken…

  Like

 6. Zie dat Geert je al heeft geholpen 🙂
  Ze zijn allemaal heel mooi en dat is al genieten Jan.
  De kleuren en je macro`s zijn Supermooi…
  Fijne zondag
  🙂 Aly

  Like

 7. Ik dacht al, wacht maar op Geert voor de juiste namen :~). Ik zal het ook wel nooit leren om libellen en juffers van een correcte naam te voorzien. Ze staan er weer gekleurd op.

  Like

Reacties zijn gesloten.