Parelende druppels

Rond het middaguur waren we weer thuis na een heerlijk weekendje in het zinderend warme Drenthe. De komende tijd zal ik hier af en toe wel wat foto’s van dit uitstapje laten zien, maar terwijl ik vanmiddag bezig was met het sorteren van de foto’s, werd ik ingehaald door de actualiteit …

110509-1435x

Even kwam er een verkoelend briesje binnen door de openstaande schuifpui, vrijwel meteen drong de geur van een verfrissend buitje zich op aangename wijze aan me op. Een blik door het raam leerde me dat het zachtjes, heel zachtjes, regende …

110509-1428x

Meteen heb ik de foto’s gelaten voor wat ze waren, en heb ik de macrolens op de camera geklikt. Nog geen minuut later zat ik op mijn krukje achter in de tuin bij een van de hosta’s, waar de regendruppels altijd zo heerlijk rond op blijven liggen …

110509-1424x

De meeste regen verdampte vrijwel meteen, zodat de tuin er nauwelijks nat van werd. Maar de prachtige parelende druppels waren een lust voor het oog en deden een heerlijke geur uit de tuin opstijgen …

110509-1437x

Een klein vliegje, dat hier wellicht de laatste dagen in de schaduw heeft gezeten om de ergste warmte te ontlopen, zat nu onder het blad te schuilen …

110509-1438x

22 gedachten over “Parelende druppels

 1. Zo’n verfrissend buitje was meer dan welkom. Alles werd stoffig en droog… moeder natuur had verscheidene ‘vrijdag-poetsdag’ dagen overgeslagen en nu was het nog maar zo van vlug-vlug een emmertje water erover en klaar is kees !
  Ons tuintje snakt naar meer… (liefst ’s nachts want wij zijn er ook nog) Groetje,

  Like

 2. heerlijk zo’n verfrissend buitje, ook al is er hier niet veel gevallen, ik geloof nog niet eens een mm, je ziet het gras meteen groeien….echt!

  Like

 3. Super foto’s van deze regendruppels Jan. Goed idee van jou om de gelegenheid te baat te nemen.
  Hier is de straat niet eens nat geworden laat in de middag pas viele er wat spetters. Hier ligt ook alles er kaal en geel. Maar de natuur kun je (gelukkig) nu eenmaal niet dwingen.
  fijne avond

  Like

 4. Ergens in de film microcosmos zit een opname van een flinke regenbui.
  Maar jouw foto’s van regendruppels zijn inderdaad prachtige parels geworden.
  Mooi wat jij ons laat zien met jouw macrolens.
  Vriendelijke en bewonderende groet

  Like

 5. Mooie foto van de regendruppels, prchtig om te doen en je heel goed gelukt.
  Zeker triest van Wouter Weylandt, hoorde het net op het nieuws, heel triest.

  Like

 6. En ik maar denken dat Hendrika en Boer in de handen stonden te klappen met deze prachtige regen. Hier is echt regen van betekenis gevallen. Het begon zachtjes en het heeft lange tijd doorgeregend zelf even met koeienogen op de vijver. Niet alleen het bovenste laagje is nat, maar ook nog ruim daaronder. Ik gun het alle boeren zo van harte.
  Ook met deze lens maak je pareltjes van druppelfoto’s. De onderste vind ik helemaal top.
  En nu is jouw actualiteit alweer ingehaald door een andere actualiteit, een onderwerp wat jou ook zeker aanspreekt, het noodlottig ongeval van Wouter Weylandt. Wat in- en intriest, denkend aan zijn zwangere vrouw.

  Like

 7. Ooooh, ik ben jaloers! Regen! Wat een heerlijkheid! Hier wederom geen drup. Je druppelfoto’s zijn plaatjes Jan! Ik ge toch ook eens naar zo’n Raynox kijken….. Je vliegje is een vliegende bladluis. En het zijn echt geen Wantsen hoor, op mijn log. Kijk maar naar het “slurfje” het zijn Snuitjes….. 🙂

  Like

 8. Hoop toch dat er nog een buitje ’s nachts gaat vallen want er zijn al heel wat rieten daken in vlammen opgegaan in Drenthe. Mooi druppeld en de ozon kan ik hier ruiken 😉

  Like

  • @boomkruiper:
   We werden vrijdag na aankomst in Ruinen meteen verwittigd van het feit dat er Code Rood heerste. Dat was wel te zien aan het gras en de heg bij de woning ook, want het kleurde allemaal flink geel en bruin.

   Like

 9. Het verfrissende buitje is zeer welkom. Hoewel, voor mij iets minder, want ik moet eigenlijk het dorp even in. Nou ja, morgen dan maar. Voor de tuin (en de boeren) is het prima, maar nog niet genoeg.
  De druppels heb je weer prachtig op de foto gezet!

  Like

 10. Verstandig hoor, ook al regende het zachtjes. Als je als vliegje zo’n waterbal op je hoofd krijgt ben je behoorlijk geplet denk ik. Maar op de blaadjes zijn ze prachtig, het stof zal er ook wel voor zorgen dat ze zo mooi blijven liggen.
  Ik zie op de kaart een langgerekte buienstrook voorbij schuiven, hij laat Groningen rechts liggen. Vanmorgen heb ik hier ook een paar druppels gezien, net genoeg voor een geurtje. Ik hoop dat er snel meer komt, er zitten al overal scheuren in de grond.

  Like

Reacties zijn gesloten.