Naar het Wad

Blijkbaar zijn er mensen die denken dat we nog steeds op Terschelling zitten, maar niets is minder waar. We hebben maar drie dagen op dat prachtige Waddeneiland gezeten, maar daar hebben we dan ook het uiterste uit gehaald. Ik heb er zo’n 400 foto’s aan overgehouden, en daarvan heb ik er tot nu toe nog geen vijftig gepubliceerd. Daarom mijmer ik voorlopig nog maar even door over onze minivakantie, dat bevalt me zeker met het huidige herfstachtige weer heel goed. Wie intussen uitgekeken is op de plaatjes van Terschelling, die moet maar een goed boek pakken of zo, ik weet het anders ook niet …

110607-1540x

De uren op het strand en in de duinen hadden me goed gedaan. Zo goed zelfs, dat ik het op de terugweg aandurfde om nog even een kleine omweg te maken op de fiets. Vlak voordat we weer bij ons vakantieverblijf waren, leek het me een goed plan om nog even een afslag naar links te nemen, zodat we nog even bij de Waddenzee konden kijken …

110607-1545x

Onze bungalow stond weliswaar vlak tegen het Wad aan, maar vanaf het park konden we vanwege een hinderlijke prikkeldraadversperring niet tot op de oever komen. Nu we er toch bijna langs kwamen, kon dat stukje extra fietsen er nog wel bij …

110607-1546x

We volgden het fietspad dat langs de oever van het Wad loopt, totdat we ter hoogte van onze bungalow waren. Daar vandaan hadden we zicht op de Brandaris, die met z’n 55 meter hoog boven West-Terschelling uittorent, en die ’s nachts zijn lichtbundel ver over land en zee laat schijnen …

110607-1557x

Boeiender was het zicht op de Waddenzee zelf, waar gladde spiegelingen, zachte rimpelingen en felle schitteringen elkaar speels afwisselden …

110607-1606x

Ver weg en dichterbij passeerde een keur aan zeilschepen …

110607-1552x

De schuit op de onderstaande foto stal toch wel de show met zijn kleurrijke fok. Het plaatje werd gekompleteerd met een eenzame Wadloper en de veerboot, die in de verte met een fraaie luchtspiegeling naderbij komt …

110607-1555x

Jetske, turend over de Waddenzee …
Ja, die heeft ook wel oog voor wat mooi is, maar dat wisten we al …  🙂

110607-1612x

18 gedachten over “Naar het Wad

 1. Oh Jan wat heb je weer een heerlijke serie foto’s geplaatst van dit unieke stukje Nederland. De weidsheid maar ook de lichtval maken het zo bijzonder. En ook een vrolijk tussendoor met de huidige grauwheid 😉

  Like

 2. 2depoging : had dus gezegd dat je gerust nog een tijdje mocht doorgaan , heb er zeker nog niet genoeg van, de rust, water, wadden… mooie rustgevende beelden, kan ik best geloven dat t je goed heeft gedaan, het geeft extra energie, Fijn dat je ervan genoten hebt Jan !

  Like

 3. NouOops nou klopt m’n link ook al niet meer, kan er echt niets aan dit probleem gedaan worden, heel vervelend dat je niet ziet wat je typt….. Misschien es aankaarten bij WordPress…. Sorry hoor ;

  Like

 4. Nou voor mijn part mag je nog een tijdje doorgaan hoor, heb er zeker nog niet genoeg van, heerlijke rustgevende beelden. Kan ik best geloven dat t je goed heeft gedaan, de rust, de zee, de wadden geven je extra energie he…. Fijn dat je ervan genoten hebt Jan !

  Like

 5. haha een goed boek pakken, en dan die mooie foto’s van jou missen mooi niet hoor!
  ga maar lekker door met je vakantie foto’s, ik geniet er nog steeds van!
  heb van de week ook een mini vakantie,
  maar met de weersvooruitzichten nog maar niks gepland zonde van de tijd en het geld om ergens anders binnen te gaan zitten schuilen voor de regen

  Like

 6. ” Blijkbaar zijn er mensen die denken dat we nog steeds op Terschelling zitten, maar niets is minder waar. ”

  Dat fenomeen ken ik Jan…..
  een mens kan en mag nagenieten en waarom zou je een foto of foto`s moeten publiciren die je op dezelfde dag gemaakt hebt.

  nee nagenieten is hier het sleutelwoord.

  Like

 7. Prachtig Jan!
  Ik ben blij voor je dat je dat zo goed heeft gedaan. Toch maar vaker herhalen?? 🙂
  Balen van het herfst weer… Hier sneeuwt het alweer op de toppen!

  Like

 8. What a wonderful day you had! Beautiful sun, and the horizon so far away. And your SkyWatch: Long time since I’ve seen sand so white! Beautiful!
  Wish you a sunny weekend! 😉

  Like

 9. Ik krijg nooit genoeg van dit soort foto’s.
  Ga niet voor niks ieder jaar naar ’n strand in de vakantie, waar het ook is.
  Ben op drie waddeneolanden geweest, maar juist niet op Terschelling, wel heel mooi lijkt me.
  Jetske heeft oog voor mooie dingen, jij ook en wij genieten van dit soort blauwe foto’s, beter dan al het grijs van afgelopen dag.
  Hoewel de zon zich hier regelmatig liet zien.
  Gezellige zondag en groeten.

  Like

 10. Dat noem ik gewoon nagenieten van een paar dagen die voor je gevoel denk ik wel een week duurde. Goed om te lezen dat het je qua gezondheid zo goed is bekomen. De zeilschepen passen helemaal in het plaatje, machtig mooi om te zien.
  fijne avond nog.

  Like

 11. Wad, water, de Brandaris, schepen aan de einder, echt Terschelling. Op de één of andere manier stoort die fel gekleurde fok op de één na laatste foto me dan toch, zoiets verwacht ik niet op een platbodem. Het lijkt net alsof die fok van een ander schip, een raceboot, is geleend.

  Like

 12. Eerst jouw foto’s zien, daarna een goed boek 🙂
  Dit verveelt niet zo snel. De eennalaatste foto is top! Waarschijnlijk mede dankzij inzoomen.
  Ik typ weer wit op wit, dus ik hoop dat het leesbaar is…

  Like

 13. een heerlijk logje jan, enne die jetske doet het wel goed op de plaat hé,:-)

  zo’n fotomaatje….
  om de wadden mee te verkennen, da’s toch eigenlijk wel heel gaaf ..

  een heel fijne vaderdag morgen en voor vandaag ….
  ik val nog niet van m’n wolk, maar geniet

  Like

 14. Nou ben ik er zeker niet op uitgekeken Jan. Schitterend allemaal en die schuiten daar ben ik helemaal weg van. Fijn weekend.

  Like

Reacties zijn gesloten.