Voor de haard

Tot mijn grote ontsteltenis ontdekte ik vanmorgen op het weblog van mijn fotomaatje dat zij ons in het kader van de wisseling van de wacht intussen al op de boot naar het vasteland heeft gezet. Maar dat gaat zo maar niet … Ik laat me na twee dagen fietsen en banjeren over het Noordzeestrand en het Wad niet zomaar op de boot zetten. Tenslotte volgde er nog een erg gezellige avond na die lange dag …

110607-1950x

Na een verkwikkende douche hebben we ons ’s avonds met een goed glas wijn genoeglijk voor de als open haard vermomde gaskachel genesteld. Voor de dames was de warmte van die kachel niet echt nodig, want echt koud was het nog niet, maar het was wel sfeervol en belangrijker nog: hiermee kon worden voorkomen dat mijn benen na al die inspanningen wat al te zeer zouden verkrampen. Er wachtte ons nog een dagje op het eiland, dus ik moest nog wel wat fit en mobiel zien te blijven …

110607-1951x

Een blik vanaf terras leerde dat er intussen steeds meer bewolking op kwam zetten. Onze derde dag op Terschelling zou wel eens een stuk minder zonnig kunnen worden dan de tweede, zo leek het. Maar gelukkig hadden we onze maatregelen genomen …

110607-2035x

13 gedachten over “Voor de haard

 1. Een goede manier om je warm te houden 😉
  Zag ook dat je al vertrokken was bij Jetske. Gelukkig laat je nog wat foto’s zien.
  Die lucht voorspeld niet veel goeds.
  Groeten.

  Like

 2. Ik zei toch van tevoren dat ik met rasse schreden er doorheen zou gaan. Voordat je het doorhebt heb ik je dus alweer op de boot gezet. 😉
  Die kachel was een prima alternatief voor een houtkachel. Het was erg leuk dat de beide dames gezamenlijk met het technische gedeelte van de kachel bezig gingen. Met als doel dat de kachel aan zou zijn op het moment dat jij van bed zou komen. Het zogenaamde… je in de watten leggen, toch? 🙂
  Glaasje rode wijn…en dan heb je het nog niet eens gehad over die heerlijke kaas die jullie hadden meegenomen.

  Like

 3. En gelijk heb je het is veel te gezellig om zo met de ‘noorderzon’ te vertrekken. Een perfecte afsluiting zo’n avond van een heerlijke dag langs het strand en op het wad. Wat zullen jullie lekker geslapen hebben 🙂

  Like

 4. Dat ziet er gezellig en feestelijk uit Jan. Glaasje wijn, open haard, wat wil je nog meer. En dan lekker warm worden en rusten. Heerlijk hoor.

  Like

 5. goed zo jan:-)
  laat je niet de kaas van je brood eten whaahahha
  steek de kachel maar eens an man,m
  * stoeltje bijzet*

  en glaasje wijn inschenk,
  zo man vertek het me allemaal maar eens, en hebbie ook cranberry wijn gedronken 🙂

  Like

 6. voor de haard met een lekker glas wijn, das pas vakantie
  jammer dat de haard nog nodig is in Juni, het weer is helaas een beetje ingezakt na het mooie voorjaar is de zomer een beetje teleurstellend

  Like

 7. Bij een rood glas wijn hoort een knisperende haard,
  al is het nu buiten of binnen maak niet uit.
  Ik heb soms mijn elektrische deken nog aan hihihihi
  om ook maar warmte op de spiertjes te krijgen
  dus die haard is niet zo erg:-)))))

  Dikke knuffel,
  Anneke

  Like

Reacties zijn gesloten.