’t Is een zware strijd …

Ik heb nu ruim een week niet gerookt, maar ook vandaag kreeg ik halverwege de middag weer zoooo’n zin in een zwaar shagje …

Nog maar even door knokken, want om op dag 8 al te stoppen met stoppen, dat is toch eigenlijk ook bij de wilde spinnen af …

060923-1333x

28 gedachten over “’t Is een zware strijd …

 1. Mooie foto, Jan…. en nogmaals heel veel succes met het stoppen… echt… het gaat veel beter over een poosje en dan denk je… hoe heb ik dat in vredesnaam ooit kunnen doen, dat roken…bah. Kijk, van achteren kijk je een koe in z’n… maar als je vooruit kijkt, zie je een veel dikkere portemonnee en vooral veel meer puf om nog dingen te ondernemen. Is ook wat waard!

  Like

 2. Hallo Jan,
  Weer even tijd om op je site te rondkijken.
  Prachtige foto’s staan er weer op en ik wens je veel succes met stoppen, voor je gezondheid VEEL beter,maar goed het begin is moeilijk.
  Zeggen ze tenminste, ik heb gelukkig nooit gerookt.Maar even pleisters plakken ,dit helpt goed!!!

  tot ziens maar weer.gr.Jantine

  Like

 3. Hallo Jan,

  Ik weet hoe moeilijk het is maar ben er al meer dan 40 jaar van af en dat bevalt heeel goed 🙂
  Hopelijk lukt het jou ook Jan en gun je van harte dat je geen balen zware shag en dozen vol aanstekers
  meer mee moet zeulen.,)
  Dat is wel zo prettig om daar niet meer om te hoeven denken als je weggaat,)

  Tjee wat heb je die woeste wilde spinnen mooi gespot ,)

  Wij zijn op reis geweest en kom snotterdesnot verkouden terug.
  Veel gezien en beleefd op deze bijzondere east west expres USA reis en meer dan 2000 plaatjes geschoten
  Jammer dat weblog nog in de prak ligt want ik heb wel weer zin om logjes te maken.
  Maar we genieten eerst nog van dit fraaie weer 🙂

  Sterkte en succes in de rookvrije zone Jan.
  Cross my fingers op de goede afloop!

  p.s Als ze je vragen: waarom je niet meer rookt zeg dan gewoon *ik ben tijdelijk niet roker…..*
  ,)
  Gr. Aly

  Like

 4. Hoi Jan, ik ben ook een maand geleden gestopt. Ik draaide ook shagjes, halfzwaar en deed dat al 46 jaar. Ik heb lang getwijfeld en eerst afgebouwd, bang dat het me niet zou lukken, maar het gaat prima! Af en toe denk ik er eens aan, maar dan ga ik even wat doen, de gedachten verzetten. Zo te zien zijn er nog wel meer, allemaal bezig om wat gezonder te gaan leven. Doorzetten hoor! Ik doe het ook 😉

  Like

 5. Houd vol Jan! En heb niet de illusie dat je je deze dagen beter voelt, want dat is niet zo hoor ik van ervaringsdeskundigen. Het gaat om de lange termijn verwachtingen.
  Helpt het als ik schrijf dat ik achter je sta en dat ik het een geweldige prestatie vind?! Ik had al bewondering voor je en nu nog nog meer. 🙂

  Like

 6. Jan ik ben ook gestopt en nog steeds houd ik het vol. Waag het niet te beginnen weer want dan poep ik in mijn broek en begin ook weer en dan is het jouw vette schuld. Samen komen we er doorheen je zal het zien. Heb alles weggesmeten dus….Nou die spinnen zijn in ieder geval niet in rook opgegaan en erg tof.

  Like

 7. Lastig hé Jan om te stoppen…. zelf had ik het gevoel dat ik teveel handen had 😉
  Zeker na het eten het lekkerste sigaretje van de dag heb ik lange tijd gemist.
  Ga ervan uit dat je het ‘gewoon even’ doet…. succes en sterkte ermee.
  fijne zonnige zondag

  OT. ben weer on-line en te vinden onder: http://oosterboertje.wordpress.com/

  Like

 8. Geloof me, het wordt steeds eenvoudiger om uitvluchten te verzinnen om weer te beginnen. Alleen toegeven is iets voor Hollanders niet voor stoere Friezen… Ik ben van de ene op de andere dag gestopt, bij de kassa van de Edah, omdat het roken toch wel erg duur werd, en mijn vrouw deed mee. Beiden hebben we nooit meer gerookt.

  Like

 9. Je bent een doorzetter, dus dit zal je vast en zeker lukken. Moeilijke momenten zul je nog wel een tijdje hebben. Pak je fototoestel en concentreer je op een beestje of zo voor afleiding.
  Zelf rook ik inmiddels 23 jaar niet meer. En ik was een zware rookster. Je weet wel, zo’n gestreste secretaresse. Maar ik ben niet zelf afgekickt. Ik had hulp van een acupuncturist. Zijn behandeling werkte al de eerste dag. Terwijl ik me er niet op voorbereid had. Het was dus geen inbeelding.
  Zet ‘m op! Laat je niet kennen. Jij bent sterker dan de nicotine!

  Like

 10. Hallo Jan.

  Wat lees ik, jij ook gestopt met roken, ik ook… al 15 dagen.
  Heb op vrijdag 2 weken geleden mijn laatste sigaretje gerookt, wat ik nog had heb ik weggegooid en het gaat hier heel goed.
  Denk wel een paar keer per dag aan een sigaretje, maar doe het niet.Hoest ook niet meer.
  Ik ben nu thuis (werkloos) en rookte wel 35 sigaretten per dag of meer , te gek echt en hoesten niet normaal.
  Ondanks dat ik nu in een spannende tijd leef met mijn moeder, ga ik toch doorzetten.
  Ik eet alleen alles wat los en vast zit, dus zal wel groeien, maar goed dat gaat er wel weer af.
  Ik ben blij dat ik het kan en mijn huis blijft zo lekker schoon na al dat geklus, alles net gewit ;-))

  We gaan het volhouden Jan !!
  We kunnen het.
  Sterkte en succes en als je ff een dip hebt, zoek afleiding.
  Groeten Tiny

  Like

 11. Hallo Jan..doorzetten.Ik weet dat het je zal lukken..verzet je dingen door aan mooie dingen te denken en aan wat je kan doen met het geld dat je bespaart..je gezondheid zal er op vooruit gaan

  Like

 12. Sterkte hoor!! Gewoon afleiding zoeken op zo’n moment. Maar die trek kun je nog wel een poos houden helaas. Bedenk dan wat roken allemaal teweeg kan brengen…

  Like

 13. Dat jij nog rookte……..had ik toch niet gedacht. Tssss, zeg. Zo vreselijk zeventiger jaren! 😉
  Maar goed, het zal je best wel zwaar vallen, dus wens ik je sterkte en kracht toe.
  En je zult zien hoe heerlijk het is als je die stinkende rotzooi helemaal niet meer nodig hebt. Zie het maar als een forse overwinning, waar je trots op kunt zijn.
  (Als het echt niet gaat, denk dan eens aan een nicotinepleister. Dat schijnt erg goed te helpen tijdens het afkicken.)

  Like

 14. Sluit me graag bij de vorige spreekster aan: even doorzetten. Ben zelf een jaar of acht geleden gestopt en inderdaad: in het begin zijn er van die moeilijke momenten. Bij mij was dat vooral bij een kop koffie, of een biertje: daar hoorde naar mijn gevoel toch echt een sigaret bij. Maar inmiddels taal ik er niet meer naar en ben ik blij dat ik er van af ben. Volhouden!

  groet,
  Ed

  Like

Reacties zijn gesloten.