Een risicovol fotokuiertje

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een echte fotokuier heb gemaakt in de Ecokathedraal bij Mildam. Een paar weken geleden ben ik er weliswaar nog even geweest, maar zoals zo vaak in de afgelopen maanden, werd ik toen al snel de auto weer in gejaagd door een bui. Vandaag was het een prachtige dag om er weer eens een tijdje rond te scharrelen …

111003-1346x

Bij de ingang wordt er nog altijd op gewezen, dat het betreden van de Ecokathedraal voor eigen risico is. De Ecokathedraal is een werkplaats waar langdurige processen tussen mens en natuur worden bestudeerd. Midden in het bos worden stenen, stoeptegels, trottoirbanden en overtollig bouwmateriaal opeengestapeld, waardoor bijzondere constructies ontstaan. Omdat alles los wordt gestapeld, zonder gebruik van beton of cement, is voorzichtigheid geboden …

111003-1347x

De eerste gevallen hefstbladeren maken de paadjes en bouwwerken waar geen zon komt ook nog eens extra glad. Kortom: dat bordje “Betreden op eigen risico” staat er niet voor niets …

111003-1351x

Op het voorste deel van het terrein was alweer heel wat bijgebouwd sinds mijn laatste bezoek. Op wat een paar jaar geleden nog een kale heuvel was, lijkt intussen een soort tempelcomplex te zijn verrezen …

111003-1401x

Omdat je in de Ecokathedraal over en tussen de bouwwerken vrijwel voortdurend op en neer loopt, was ik ook ditmaal al snel weer aan een momentje van rust toe. Gelukkig is dat hier geen enkel probleem, want er is altijd wel ergens een muurtje of iets van dien aard voor handen om even op te kunnen zitten …

111003-1354x

Terwijl ik even genoeglijk zat te mijmeren, realiseerde ik me ineens dat het maar goed was dat ik geen shag bij me had. Thuis ligt het pakje al voor de tiende dag op rij onaangeroerd naast mijn stoel. Daar heb ik ook nog niet de neiging gehad om een shagje te draaien, maar hier, op een stapeltje stenen in de Ecokathedraal was ik gegarandeerd voor de bijl gegaan, als ik shag bij me had gehad …

111003-1359x

De gedachte aan alle bemoedigende woorden die jullie hier de afgelopen dagen voor me hebben achterlaten, sterkt me om de strijd nog niet op te geven. Dank daarvoor!

111003-1407x

Eenmaal weer thuis was de aanvechting om een rokertje op te steken weer voorbij. Het pakje van De Weduwe ligt nog steeds onaangeroerd naast mijn stoel.  🙂

21 gedachten over “Een risicovol fotokuiertje

 1. Allereerst…dat pak van de weduwe heb jij niet meer nodig dus doe het maar weg.
  Dat scheelt, dan hoef je er niet meer tegenaan te kijken.
  Je heb een mooie serie geschoten op een wonderlijke plek.

  Like

 2. Hou vol, Jan…. het is moeilijk, heel moeilijk… maar na verloop van tijd gaat het steeds beter! Ik ben nu een jaar rookvrij en ik heb ruim 1500 euri uitgespaard en dan heb ik het nog niet eens over wat ik mijn gezondheid heb bespaard. Het is goed om te stoppen, zeker als je wat ouder bent en niet echt gezond (meer) bent. Zullen we samen verder rookvrij door het leven gaan? Je kunt het!!!! (Als het mij is gelukt, lukt het iedereen… ik was net een schoorsteen :-D) Uiteraard weer hele mooie foto’s van deze plek!

  Like

 3. Als ik m’n fantasie een beetje gebruik heb je een archeologische vondst gedaan uit het inca rijk 🙂
  Ook voor mij was de ecokathedraal onbekend terrein, ook op de fotoforums nog nooit tegengekomen. Mooie serie

  Like

 4. Wat goed Jan, het pakje shag naast je stoel en er niet aankomen. Je hebt weer een hele serie foto’s gemaakt van iets waar ik nog nooit van gehoord heb. Ecokathedraal, interessant.!.

  Like

 5. Goed Jan dat je het pakje had thuis gelaten.
  Ik heb niks meer in huis.Tuurlijk houd je moeilijke momenten.
  Na het eten b.v. Maar ik voel me een stuk beter en dat is me heel wat waard.
  Ga zo door !!

  Like

 6. Hier ligt ook nog steeds een pakje naast me, ik heb er zelfs nog eens een paar gedraaid, want dat is het vooral wat je mist, de handeling en zeker op de momenten dat je even gaat zitten. Goed dat je het niet meeneemt, maar rollen mag toch? Moet je eens ruiken hoe het stinkt!
  Prachtige foto’s, zoals altijd 😉

  Like

 7. Dat pakje shag lag dus eigenlijk op de goede plek Jan.
  Je waant je in een andere wereld met het gestaag groeien van een heuse ‘tempel’ bij deze kathedraal. Zelfs met allerlei motieven die bij het stapelen worden gebruikt.
  Een leuke plek om rond te dwalen.

  Like

 8. een erg mooi gezicht jan jawel,
  en als j e daar loopt heb je vast geen behoefte aan een saffie,

  hou vol jongen, als ik het kan…
  dan jij toch ook zeker.

  knap van je hé…

  Like

 9. Fantastisch dat je jezelf zo in bedwang kunt houden thuis. Als je dan weet dat je tijdens zo’n kuiertje er best wel eentje zou willen opsteken, staat je maar een ding te doen: dat pakje thuis laten.
  Het zijn bijzondere bouwwerken daar in de Ecokathedraal. Er zijn wel vakmensen aan het stapelen.

  Like

Reacties zijn gesloten.