Een witte buizerd en twee reeën

Nee, ik ben niet echt een liefhebber van de herfst. De steeds vroeger invallende duisternis, de lagere temperaturen, de grijsheid en het vocht doen me vaak geen goed. Toch heeft het najaar ook zo zijn lichtpuntjes. Neem nu buizerds … De hele zomer zie je ze eigenlijk alleen maar vliegen dan wel zweven, maar zodra het herfst is, kun je ze ineens weer langs de kant van de weg op een paal zien zitten. Zo ook gistermiddag …

Terwijl ik vanaf De Leijen via de kleinst mogelijke landweggetjes in de richting van Earnewâld reed, zag ik onderweg een prachtige witte buizerd op een straatlantaarn zitten …

111017-1354x

Behoedzaam liet ik de auto uitrollen, waarna ik eerst een foto door de voorruit heb gemaakt. Daarna heb ik het raampje naar beneden laten zoeven en heb ik mijn camera voorzichtig uit het geopende raam gestoken …

111017-1355x

Tot slot lukte het me ook nog om de auto een paar meter vooruit te laten rollen zonder de buizerd te storen. Nadat ik de derde foto had gemaakt, was het uit met de pret, omdat ik opzij moest voor een passerende auto …

111017-1356x

Met reeën is het al weinig anders. Gedurende de zomer laten ze zich hoegenaamd niet zien, maar zodra de maïs van het land is, verschijnen er ook ineens weer reeën in beeld …

111017-1427x

Terwijl ik in de buurt van Earnewâld stapvoets over de Bolderen reed, zag ik een paar reeën, die tussen de weg en het rietland stonden te grazen, attent als altijd …

111017-1426x

Zo lang ik af en toe dit soort cadeautjes gepresenteerd krijg, kom ik die donkere en natte herfst wel weer door. Maar ik kijk wel alvast uit naar het echte winterweer, want dat heb ik toch liever …

111017-1428x

29 gedachten over “Een witte buizerd en twee reeën

 1. Hertjes én een witte buizerd te zien krijgen, en dat allemaal op één dag, daar kan ik alleen maar van dromen.
  Prachtige vogel trouwens, zag deze witte varieteit nooit eerder…
  Jouw dag was goed !

  Like

 2. Ik haat regen en kou, de herfst is dan ook mijn minst favoriete jaargetijde….
  Het enige goede aan de herfst zijn de fotogenieke paddestoelen en kleuren 🙂
  En natuurlijk de lichtpuntjes van jou! 😉
  Wat mooi zeg, met name de reeën op de laatste foto, top!

  Like

 3. dat zijn toch regelrechten geschenken Jan.
  Helemaal super deze foto`s….die reeën in de nevel….en de vorstelijk gezeten buizerd.
  Je ziet ze inderdaad weer bij bosjes maar om er een beetje leuke opname van te maken valt nog niet mee.

  Like

 4. Met zo’n rottig weer is het mazzel hebben om iets leuks of iets moois te vinden in de herfst. Maar als de zon schijnt is meteen alles prachtig in de herfst … Die buizerd is wel een heel speciale. Zooo wit heb ik ze nooit gezien, maar hij is wel heel erg mooi.

  Like

 5. Hier heb ik nog nooit een witte buizerd gezien!
  Je moet wel een mooie voorruit hebben, want je hebt hem prachtig opstaan;
  De andere zonder raam ook hoor. jammer dat je plaatst moest maken.
  De reeën zie ik hier wel, maar we moeten rap zijn. Jij had ze duidelijk mooi in je vizier!
  Gr.
  P-TER

  Like

 6. IK zou al blij zijn als ik hem zo voor mijn lens kreeg.
  Was het weekend veel onderweg, en heb er heel wat op de palen zien zitten, maar op de foto zetten is me niet gelukt.
  Mooie die witte.
  Groeten, gaat het nog goed met stoppen met roken, hier wel.
  Al ruim 4 weken, taal er ook helemaal niet naar. <aar snoepen ;-(

  Like

 7. Zomaar op een lantaarnpaal wat een cadeautje. Een prachtige vogel die best wel nieuwsgierig naar beneden kijkt wat er allemaal gaande is. Je hebt goed gebruikt gemaakt van het moment.
  De foto’s van de herten in de mistige wereld zijn heel mooi en ze zagen je echt wel aan hun houding te zien. Mooi log Jan.

  OT: ja, ik had gespaard!!!

  Like

 8. Lijkt me een geweldige ervaring. De meeste kans maak je dan ook vanuit je auto, dat werkt ook voor de reeen. Zodra je eruit stapt slaan ze op de vlucht. Rekening houdend met het gebruikte materiaal heb je vooral bij de derde opname knap fotowerk verricht. Kompliment

  Like

 9. Leuke ontmoetingen weer Jan!
  Maar vooral die witte buizerd, wow.
  Je doet trouwens de naam van je naamgenoot geen eer aan.. Die begint al te roepen als je in de berm stil gaat staan.. 😉

  Like

 10. Nee ik ben ook echt geen herfstmens. Zoals je zegt , de korter wordende dagen, ik heb er zo’n een hekel aan.Ben altijd blijj als het weer Januari is, dan kijken we weer vooruit.
  PRachtig kado de buizerd die blijft poseren, dat is boffen. Schitterende foto’s.
  Fijne avond nog.

  Like

 11. een buizerd als model, niet mis Jan….

  en de laatste foto van de reeën vind ik heel geslaagd….

  het is wel nevelig bij jullie, hier helemaal niet …

  groeten

  Like

 12. Dat zijn heerlijke kadootjes Jan .
  Ik heb de witte buizers wel gezien maar nog niet kunnen kieken
  Van de reen heb je een mooie fotoshoot gemaakt.
  Grappig dat ze je in de gaten hadden en je recht aankeken :-))
  Gelukkig knapte het weer wat op vanmiddag
  🙂 Aly

  Like

 13. Werkelijk uitzonderlijke foto’s .Ik hou wel erg van de herfst alhoewel die me ook meer slechte dagen geeft met mijn reuma.
  Maar bij goede dagen ga ik er helemaal voor.Wat een knappe buizerd .Hier heb ik ze nog niet gezien..

  Like

 14. Die andere automobilist had toch op zijn minst even kunnen wachten tot jij de buizerd nog beter voor je lens kreeg. Wie weet, krijg je binnenkort wel weer zo’n kans. Maar dit zijn al fantastische foto’s van die mooie vogel. Net zoals de foto’s van de reeën. Ze vallen bijna niet op de de grauwheid, maar ze staan schitterend op de foto’s. Met name op de laatste!

  Like

Reacties zijn gesloten.