Op zoek naar juffertjes

Nadat ik eind mei al een paar vuurjuffers had kunnen fotograferen, werd het afgelopen week tijd om eens op zoek te gaan naar wat andere juffersoorten. Met het oog daarop heb ik dinsdagmiddag weer eens een fotokuiertje gemaakt aan de zuidkant van het Weinterper Skar …

120612-1424x

Nog maar nauwelijks op weg zag ik de eerste juffertjes al langs de begroeiïng aan de linkerkant van het pad zweven. Hoewel het als gevolg van de vlagerige wind niet meeviel, lukte het uiteindelijk toch om een paar portretjes te schieten van wat naar mijn idee een azuurwaterjuffer is …

120612-1425x

Pas bij de vennetjes verderop in het gebied kreeg ik opnieuw de kans om wat juffertjes te kieken, maar eerst heb ik daar een tijdje lekker op het bankje had gezeten om mijn benen wat rust te gunnen …

120612-1511x

Ook hier bleef de wind me parten spelen, maar deze twee foto’s van wat me een watersnuffel lijkt te zijn die nog niet op kleur is, kunnen volgens mij gezien de moeilijke omstandigheden de toets der kritiek wel doorstaan …

120612-1514x

Ik zal binnenkort nog wel eens op herhaling moeten, want de foto’s van wat andere juffers en libellen zijn allemaal wat al te vaag gebleven.

17 gedachten over “Op zoek naar juffertjes

 1. Het klinkt niet origineel, maar ook deze macro’s zijn geweldig.
  Je kunt zelfs de mijt op de juffer goed zien.
  Deze macrovoorzetlens geeft prachtige resultaten, zoals op de tweede foto vind ik de beperkte scherpte/diepte juist een prachtig resultaat geven.

  Like

 2. Mooie beestjes zijn het toch en je weet ze weer heerlijk in beeld te brengen, zo gedetailleerd zie je ze met het blote oog niet!!

  Like

 3. Met de determinatie zit je volgens mij wel goed. Ik heb vanmiddag ook op dezelfde plaats geprobeerd juffers vast te leggen. Ook vandaag was er weer veel wind. Na enige tijd ben ik er mee gestopt, het was niet te doen, de juffers zwiepten heen en weer. Dan is het jou nog best goed gelukt.

  Like

 4. Nou Jan, niet zo bescheiden. Dit zijn geweldige foto’s van de juffers. Zeker ook gezien het feit dat het niet bepaald windstil was. Hopelijk voor jou (en voor ons ook wel) gaat de wind eindelijk eens liggen en komt de zon erdoor. Dan moeten het wel excellente foto’s worden! 🙂

  Like

 5. ik vind dat je wel heel bescheiden bent ze zijn met deze wind gewoon fantastisch zelf is het mij deze week niet gelukt wel veel gezien maar thuis gekomen was het bij mij toch niks geworden.

  Like

Reacties zijn gesloten.