Een gemiste kans

Een gemiste kans, anders kan ik het niet noemen …
Het poollicht is afgelopen nacht helaas aan mijn neus voorbij gegaan. Terwijl de poollichtmeters en -grafieken gisteravond de hele avond onrustig bleven, voelde ik het al een beetje aankomen … Uitgerekend op het moment dat ik het absoluut niet kon gebruiken, viel die onnoemelijk zware deken van vermoeidheid gisteravond weer over me heen. Met pap in de benen ben ik rond middernacht nog even naar buiten gelopen. Het was kraakhelder … heel even heb ik nog overwogen om naar de duistere vlakte in de buurt van Smalle Ee te rijden, maar ik durfde het niet aan …

120515-1536x

In de loop van de nacht en ochtend verschenen de eerste poollichtfoto’s van Friese bodem op Twitter en elders op internet. De eerste, tevens één van de mooiste, was afkomstig van tijdelijk oud-collega Peter Elzinga, die deze prachtige noorderlichtfoto heeft gemaakt bij Holwerd. Ook vanuit de Kop van Overijssel was het poollicht afgelopen nacht te zien, deze fraaie foto van het noorderlicht is bij de Belterwiede gemaakt door Eric van ’t Zand …

120515-1535x

Voor mij zit er niets anders op dan uithuilen, uitrusten, en dan maar weer gewoon door te gaan … kloteziekte!
De fase van het uithuilen heb ik intussen al achter de rug. Uitgerust ben ik echter nog niet, integendeel, ik heb zojuist ruim 10 minuten staan filmen in de tuin. En ik verzeker je dat het vermoeiend is om een onderwerp scherp in beeld te houden met de macrolens. Op de groene afvalcontainer zat een lieveheersbeestje dat grote problemen had om zijn vleugels op te vouwen, het beestje bleef maar pompen vouwen. Het filmpje is voor later, voor nu laat ik het bij een foto …

120716-1426x

Zo, en nu rusten!

21 gedachten over “Een gemiste kans

 1. Waardeloos Jan dat je weer uit moet zieken. Houdt het maar niet op? Je foto’s zijn in elk geval om blij van te worden. Nou nog iets beter in de gezondheid. Misschien dat het zonnetje als het volgende week zal doorbreken een en ander aan verbetering zal brengen. We wensen het je toe…

  Like

 2. Vind het heel erg voor je dat je er niet heen kon, wat zal dat inderdaad kl*te hebben gevoeld..je wacht op zoiets en dan dit. Als ik de foto’s zie van het poollicht was het wel mooi.
  Maar je druppelfoto’s zijn ook mooi, op het blad van de gele iris 😉
  Ben wel benieuwd naar het filmpje van het LHB , die zit echt te stoeien met zich zelf.
  Weet niet wanneer het poollicht weer te zien is, hoop dat je dan kan fotograferen.
  Groeten, vandaag al iets meer zon gelukkig.

  Like

 3. Allereerst ….wat een wonderschone poolicht foto.
  Man wat jammer van de pap in je benen….want dit kun je eigenlijk niet aan je als Afanja heet voorbij laten gaan.
  Het is balen!
  Maar je betraande foto,’s zijn prachtig!

  Like

 4. goh jan…..
  als ik in de buurt woonde was ik er met je naar toe gereden.
  dan kon jij toch het licht zien en foto’s maken,
  het is een geweldige beleving denk ik om dat echt te zien….
  maar jouw kans komt nog dat geloof ik zeker

  Like

 5. Het eerste wat ik dacht was Jan zal wel blij zijn met de afgelopen nacht… Toen ik althans op nu.nl las dat er noorderlicht te zien was geweest…
  Maar toen kwam de titel en heb ik even hardgrondig gevloekt.
  Wat enorm balen voor je Jan!
  Ik hoop dat je binnenkort weer een kans krijgt!!!!

  Like

 6. Heel veel sterkte met alles Jan… het leven is soms heel moeilijk. Ik heb nu ook een vervelende tijd, waardoor ik zelfs niet veel meer doe dan afwachten.
  Wel een schitterende druppel en lieveheersbeestje. Grote klasse, Jan. Dat noorderlicht komt echt nog wel. Dat heb ik hier ook nog nooit gezien.

  Like

 7. Vanochtend inderdaad meteen op je site gekeken toen ik vernam hoe mooi het was geweest vannacht. Zwaar KLOTE!
  Maar gelukkig heb je ons opnieuw verblijd met een gestippeld natuurwonder die zijn vleugelslag nog aan het oefenen was, ben benieuwd naar je filmpje 🙂 Sterkte Jan!

  Like

 8. Bah bah bah ……
  Wat een teleurstelling dat je dit spektakel heb gemist .
  Die KLOTE ziekte is klote….!!

  Ik geniet van je kristalheldere druppels en het LHB die het ook het ook zo moeilijk heeft.
  Hij ziet er een beetje gedeukt uit ………..
  Het filmpje kijk ik naar uit.
  Maar probeer eerst weer wat energie op te doen Jan.
  Sterkte !!

  Like

 9. Bah, Jan wat zul je balen en toch ook wel boos zijn geweest. Dit zijn echt van die momenten dat de hele wereld je gestolen kan worden. 😦
  Ik hoop dat je toch nog kunt genieten van de foto’s die anderen wel hebben gemaakt.
  Je druppelfoto’s zijn wel heel mooi.
  Ben benieuwd naar de ‘worsteling’ van het LHB.

  Like

 10. Heel terecht dat je het een kloteziekte noemt. Gooi maar even alle frustraties eruit. Dat lucht misschien een heel klein beetje op.
  Jammer Jan dat je me niet even een seintje hebt gegeven, want dan had ik je naar de Smalle Ee gebracht. Volgende keer echt doen. Ik ben toch altijd heel laat nog op.
  De druppels zijn weer fantastisch. Eigenlijk te mooi voor uithuilen.

  Like

 11. Hè, wat vreselijk sneu nou toch. Gelukkig zijn er nog meer mensen die voor dit fenomeen op pad gaan zodat we allemaal toch mee kunnen kijken, maar ik kan me goed voorstellen dat je er liever live bij was geweest

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.