Een geaderd witje op de lavendel

Na het Eurovisie Songfestival, het EK-voetbal en de Tour de France liep ook het poollicht voor Nederland afgelopen nacht uit op een deceptie. Aan het weer lag het niet, want het was hier in ieder geval tot 2:00 uur kraakhelder. Tot die tijd bleef ik net als bij het voetballen en het wielrennen tegen mezelf zeggen dat het nog steeds kon, maar uiteindelijk ben ik toch maar naar bed gegaan, omdat de verschillende parameters niet lekker wilden meewerken …

120711-1549x

Uiteindelijk brak de zonnestorm pas rond acht uur vanmorgen goed los. Tja, en toen was het hier alweer licht …
Ook op dit moment (13:30 uur) is de zonnestorm nog steeds gaande. En dus blijf ik net als bij het voetballen en het wielrennen ook nu nog zeggen dat het nog steeds kan. Maar dan moet de storm wel op zijn minst tot 23:00 uur aanhouden, en of dat gaat lukken, dat is maar zeer de vraag. De jacht op het poollicht is en blijft tot het laatste moment een spannende bezigheid. Tot mijn grote spijt kan ik vandaag dus nog geen nieuwe poollichtfoto’s presenteren, ik zal me nog even tevreden moeten stellen met de poollichtshow van oktober 2003

120711-1550x

Om toch een paar actuele plaatjes te kunnen tonen, heb ik gekozen voor de foto’s van een geaderd witje dat zich afgelopen woensdagmiddag tegoed deed aan het lekkers dat de lavendel in ons tuintje te bieden heeft …

120711-1551x

En die poollichtfoto’s … die komen vast nog wel, want de zon is nog steeds niet op het hoogtepunt van zijn cyclus.

20 gedachten over “Een geaderd witje op de lavendel

 1. Deze foto’s zijn ook zeker de moeite waard. Hoop dat je vanavond meer succes heb.
  Zou wel mooi zijn,toch nog iets wat wel lukt…de EK en tour is een teleurstelling.
  Jammer. Ik kijk niet echt naar de tour wel naar het landschap, prachtig vaak.
  groeten

  Like

 2. Kijk even of je het poollicht hebt gezien Jan.
  Ben opgebleven en naar bed gegaan zonder even te kijken Domdomdom.
  Silly me.:(
  Zag een foto die genomen was boven leeuwarden in de telegraaf .
  Hoop dat jij ze wel hebt!
  🙂

  Like

 3. Hoogtepunt van de zonnestorm tijdens daglicht, jammer. Hopen dat je vanavond nog een herkansing krijgt.
  Zowel je macro alsmede je zoomfunctie geven prachtige resultaten.
  Ook vandaag haarscherp en mooi los van de achtergrond.
  Toevallig heb ik vandaag ook lavendel en een witje op het menu staan. 🙂

  Like

 4. Jammer Jan. Ik weet inmiddels dat jij helemaal voor het poollicht gaat maar de omstandigheden zijn denk ik maar zelden optimaal voor dergelijk verschijnsel.
  Je hebt je toch nog uit kunnen leven met je macrolens op dit prachtige vlindertje

  Like

 5. Geen geluk met het poollicht, maar wel met de vlinder. Hier fladdert er ook eentje zo af en toe rond tussen de lavendel. Maar zodra hij me ziet, is hij verdwenen achter de muur. Ik moet toch echt dat fruitschaaltje neer gaan zetten. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.