Gehamer in ’t Skar

Nadat ik een tijdlang bij het meest zuidelijke ven in het Weinterper Skar had rondgestruind om wat juffertjes en weerspiegelingen te fotograferen, werd het de hoogste tijd om terug te keren naar het bankje bij het noordelijke vennetje. Bij het zuidelijke ven staat namelijk geen bankje, en met het oog op die vermaledijde teken durf ik het tegenwoordig niet meer aan om even lekker in het hoge gras te gaan zitten …

120707-1403x

Ik zat nog maar nauwelijks, toen er achter me gehamer klonk. Hoe moe mijn benen ook aanvoelden, dat geluid lokte me toch weer overeind …

120707-1338x

Het duurde even voordat ik hem had gelokaliseerd, maar toen kreeg ik de veroorzaker van het gehamer mooi in beeld …

120707-1343x

Het is me wel eens eerder gelukt om een grote bonte specht op de foto te zetten, maar meer dan een schim bleef er meestal niet van over …

120707-1349x

Dit exemplaar zat prachtig op het licht en liet zich van alle kanten zien …

120707-1353x

Nadat ik hem uitgebreid had geportretteerd, ben ik nog maar weer even op het bankje gaan zitten. Erg lang duurde dat echter niet meer, want vanuit het zuidwesten hadden de vriendelijke witte wolken inmiddels plaatsgemaakt voor donkere wolken, die snel dichterbij kwamen …

120707-1404x

Het werd tijd om de blik weer noordwaarts te richten en terug te keren naar de auto …

120707-1401x

= En als we het dan toch over noordelijke richting hebben …

Donderdag heeft zich aan het eind van de middag een grote uitbarsting voorgedaan op de zon. De golf met geladen zonnedeeltjes wordt in de loop van de middag bij de aarde verwacht. Dat betekent dat er een kans is dat we in de komende nacht vanuit Nederland en België poollicht kunnen zien. Zoals meestal in dergelijke gevallen lijkt het weer niet mee te willen werken, want de kans op een gesloten wolkendek is vrij groot, maar zeker in het noorden van het land is er ook kans op opklaringen. Hoe dan ook, ik houd de grafiekjes de komende uren zeker in de gaten. Zodra de schokgolf de aarde heeft bereikt en we serieus kans hebben op poollicht, zal ik daarvan zeker melding maken via mijn Twitter-account.

19 gedachten over “Gehamer in ’t Skar

 1. Wat een geluk om hem zo mooi in beeld te krijgen. En dan nog poseren ook, prachtige vogel.
  Vaak hoor je ze maar zie je ze niet,
  Mooie wandeling, dan zon en dan weer bewolkt, net als hier vandaag, als het maar droog blijft.
  ben ik al blij.
  Gezellige dag verder !

  Like

 2. Hoi Jan,

  Je actieradius mag dan niet zo groot zijn; van deze kans heb je toch wel erg goed gebruik gemaakt. Hij staat er prachtig op!
  En wat die teken betreft; gewoon in het gras gaan zitten en je thuis door de vrouw even goed laten checken. Toch?

  Groeten, Robert

  Like

 3. Wat een cadeautje afgelopen donderdag Jan. Prachtig zoals je hem in beeld had en hebt vastgelegd.
  Nog nooit zag ik er een in het echt maar wie weet.
  Ik hoop dat het helder en droog wordt voor het poollicht als dat vannacht te zien is en kijk nu al uit naar je foto’s daarvan.
  fijne zondag

  Like

 4. Je had een prachtig fotomodel! Heerlijk om in alle rust deze ‘houthakker’ te kunnen fotograferen.
  De melding van de golf had ik al binnengekregen. Ik duim dat het noorderlicht te zien zal zijn!

  Like

 5. Ik las het gisteren op twitter bij de tornadojagers uit Amerika…
  Ik help je zo hard hopen dat het te zien is Jan! Dat zou toch geweldig zijn. 🙂

  Mooie foto’s van de specht. Wat een pracht beestje is het toch!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.