Het feest der democratie

Rond elf uur vanmorgen heb ik ook ditmaal weer mijn bijdrage geleverd aan het feest der democratie. Ik kan me niet herinneren dat ik het eerder zo moeilijk heb gevonden om mijn keuze te bepalen …

120912-1100x

Uiteindelijk ben ik met een voorkeurstem weer terug waar ik op mijn achttiende ben begonnen …

061115-1150x

Dit feestje moet overigens niet te vaak gevierd worden, gemiddeld één keer per twee jaar is wat veel van het goede. Maar als het moet, dan kleur ik volgend jaar weer een hokje rood.

18 gedachten over “Het feest der democratie

 1. Het was echt lastig dit jaar, ik heb voor het eerst verschillende stemwijzers gedaan. Geen van beide winnende partijen stond bij welke wijzer dan ook bovenaan…Als je het vakje met een groen potlood inkleurt zou het dan nog wel geldig zijn?

  Like

 2. idd het was heel moeilijk deze keer Jan!
  hopelijk hebben we de juiste stemmen uitgebracht, en blijven ze nu een jaar of vier zitten
  want uiteindelijk komt er meestal van al die mooie beloftes uit de campagnes helemaal niets terecht…

  Like

 3. Bij ons gaat de poppenkast open op 14 oktober..Eerlijk gezegd ben ik het beu en zou niet meer gaan als er geen stemplicht was..politiekers zijn niet meer te geloven..veel beloven en niks geven doet de zotten in vreugde leven zegt een spreekwoord.Hoe kan men nu nog kiezen voor mensen die om de haverklap van partij verwisselen om er toch maar bij te kunnen zijn.

  Like

 4. Ik ben alleen bang dat je de VVD er gratis bijkrijgt, Jan. Ik heb gewoon de pimpelmeesjes in mijn achtertuintje gevraagd wat ik namens hen moest stemmen, en zij wisten het wel. Dus dat heb ik gedaan 😉

  Like

  • Dat zat en zit er wel in, Ed, en dat heb ik ook wel in mijn overwegingen meegenomen, maar het land moet wel gereageerd worden. Dan maar liever door een centrum kabinet met een vleugje links dan door een rechts kabinet. Daarnaast vind ik ook een Fries c.q. noordelijk geluid in de kamer van belang.

   Like

 5. Ik mocht twee keer, de pas verhuisde dochter stond hier nog ingeschreven en heeft mij gemachtigd. Ik heb me keurig aan haar keuze gehouden en natuurlijk was die goed, ik heb haar tenslotte opgevoed ;-).

  Like

Reacties zijn gesloten.