Een rietzanger in de Jan Durkspolder

Gistermiddag heb ik weer eens een tijdje in de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder gezeten. Na binnenkomst heb ik eerst het luikje in de zuidoostelijke hoek van de hut maar dicht gedaan, want daar blies de koude wind onaangenaam door naar binnen. Het uitzicht over de Jan Durkspolder was er mede dankzij de voortdrijvende wolkenmassa’s niet minder mooi om …

130524-1157x

Terwijl ik met een collega-fotograaf een prettig gesprek voerde over ditjes en datjes, streek er regelmatig een luid kwetterende rietzanger neer in het struikje bij het rietkraagje voor de hut …

130524-1202x

Omdat er verder betrekkelijk weinig interessants te zien was in de omgeving van de hut, en omdat het alweer een paar jaar geleden was dat ik een rietzanger had gekiekt, heb ik mijn camera maar eens wat op dat struikje gericht. Met deze twee foto’s, waarop de rietzanger luidkeels kwetterend nog net wat laat zien van de kleurrijke binnenkant van zijn snaveltje, ben ik niet ontevreden …

130524-1201x

Toen de kou na een half uurtje voor mijn gevoel wat al teveel vat op mijn bovenbenen begon te krijgen, heb ik afscheid genomen van de andere fotograaf. Na een laatste blik over het natte polderland, ben ik terug gelopen naar de auto om mijn ritje over het platteland voort te zetten …

130524-1156x

21 gedachten over “Een rietzanger in de Jan Durkspolder

 1. Hoi Jan,
  Bedankt voor je reaktie.
  Ik heb je foto’s en je weblog bekeken, het ziet er prachtig uit.
  De foto’s van de rietzanger zijn ook schitterend.
  Ik heb de zwarte ree gisteren opnieuw gefotografeerd, ze was nu een stuk lichter van kleur.
  Een foto van de ree en een foto van de rietzanger heb ik op Waarneming.nl gezet.
  Hierop staat ook de lokatie waar de reeën regelmatig zijn te vinden.

  met vriendelijke groeten,
  Wieger van Keulen

  Like

 2. ik dacht eerst wat heeft Jan nu gedaan met z’n foto’s wat een vreemde zwarte rand, maar dat zal het dak van de vogelhut wel zijn.
  mooie serie en prachtige als zo’n beestje zo vlak bij je gaat zitten zingen en je kunt dan de rust bewaren er goede foto’s van te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.