Vreemd vlindertje

Onze auto schijnt af en toe een bijzondere aantrekkingskracht te hebben op diverse insecten, en dan bedoel ik niet de honderden insecten die zich onderweg te pletter vliegen tegen het voertuig. Nee, dan gaat het om insecten die genoeglijk neerstrijken op de warme metallic grijze lak terwijl de auto ergens geparkeerd staat …

130724-1230x

Begin juli trof ik na afloop van een fotokuiertje in het Weinterper Skar een groene cicade op het dak van de auto aan. Dat beestje liet zich van dichtbij uitgebreid portretteren …

130724-1232x

Toen ik enkele weken later bij De Deelen een fotokuiertje had gemaakt, trof ik een vlindertje aan op het rechter spatbord van de auto. Ook dit beestje week niet van zijn warme plekje, terwijl ik hem van alle kanten in beeld probeerde te brengen …

130724-1233x

Het is een mooi klein vlindertje, en dat is het!
Maar dan rest nog wel de vraag wat voor soort vlinder dit is. Wie het weet, mag het zeggen, want ik heb hem niet kunnen vinden …

130724-1235x

15 gedachten over “Vreemd vlindertje

 1. fraaie serie van dit insect, uit de reacties begrijp ik dat het om een dikkopje gaat,
  vermoede het ook al bij het zien van de foto’s maar zo’n kenner ben ik nu ook weer niet dat ik dit had geweten,
  ik denk dat jij meer van insecten weet dan ik Jan 🙂

  Like

  • Het is geen groot dikkopje,die heeft namelijk lichte vlekjes op de onderkant van de vleugels. Dit is een zwartsprietdikkopje, Thymelicus lineola, goed te zien op de laatste photo waar men de zwarte onderkant van het sprietknopje kan zien.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.