Donkere wolken boven ’t Fochtelooërveen

Het moet zowaar weer even wennen om overdag alleen thuis te zijn. Zelf koffie zetten, zelf broodjes smeren, zelf afwassen … Kortom ik had het alweer druk gehad, toen ik aan het eind van de ochtend in de auto stapte om even een ritje en zo mogelijk tussen de buien door ergens een fotokuiertje te maken …

130911-1223x

Omdat ik behoefte had aan openheid en zicht op de dreigende wolkenpartijen, koos ik ervoor om weer eens kijkje in het Fochtelooërveen te nemen. Het Fochtelooërveen is een 2500 ha groot natuurgebied op de grens van de provincies Fryslân en Drenthe. Het geldt als één van de weinige en best bewaarde hoogveengebieden in Nederland …

130911-1227x

Bij helder weer kun je kilometers ver over de stille vlakte kijken, waar grazende schapen zich verborgen houden in het struweel. Even brak de zon door, maar lang duurde dat niet …

130911-1240x

Terwijl ik terug liep naar de auto, kwam er een laag vliegend toestel van Ryanair over, ongetwijfeld op weg naar vliegveld Eelde. Dergelijk toestellen zijn de grootste onruststokers in dit unieke stukje Nederland …

130911-1243x

Terug bij de auto ben ik even naar de iets verderop gelegen vogelkijkhut op de oever van de Bruustinger Plas gereden (kaartje Google Maps) …

130911-1258x

Veel vogels waren er niet te zien, maar het was goed plekje om mijn benen even wat tot rust te laten komen en genietend van het uitzicht over de plas de meegenomen broodjes te nuttigen …

130911-1303x

13 gedachten over “Donkere wolken boven ’t Fochtelooërveen

 1. Spijtig Jan dat er ook voor volgende week geen nazomertje is voorzien.Koud en nat daar wordt men niet vrolijk van.Gelukkig bleef het droog toen jij er weer een keertje op uit ging zodat wij weer konden kijken naar je altijd boeiende foto’s.

  Like

 2. Oké weg met Ryanair, sowieso een rotmaatschappij, daar vlieg ik dus niet mee. Vliegveld Eelde is volkomen overbodig maar er was een nare agressieve lobbygroep en die heeft uiteindelijk gewonnen.
  Als er zo’n herrieding voorbij is dan weet je wel de geweldige rust daar weer extra te waarderen.

  Like

 3. Naar vliegveld Eelde gaan ze ja. Tot voor een half jaar terug woonden wij daar vlak in de buurt en kwamen die krengen na de baanverlenging pal over ons dak heen vliegen. We zijn daar net op tijd weg…
  Het is prachtig, t Fochtelooërveen. Ik heb er gewandeld. Mooie foto’s weer!

  Like

Reacties zijn gesloten.