Aafjes regenboog

Omdat ik geen zin had om me vandaag te ergeren aan Prinsjesdag, de Troonrede en alle ellende die daarmee weer wordt aangekondigd, ben ik aan het eind van de middag in de auto gestapt om even een ritje naar de Leijen te maken. Nadat ik door het natte rietland bij het prieeltje op de oever van het meer was aangekomen, klapte ik mijn statief uit en bevestigde ik de camera erop. Toen ik even later de camera aan zette, zag ik dat er een foto op stond die me volstrekt onbekend voorkwam. Bij nadere bestudering zag ik dat er twee foto’s van een fraaie dubbele regenboog op het kaartje stonden, die vanmorgen om 7:57 uur in ons tuintje waren gemaakt …

130917-0757x

Aangezien ik rond dat tijdstip nog lekker op één oor lag, moest Aafje de foto’s wel gemaakt hebben, bedacht ik me. Dat kwam me eerlijk gezegd wel goed uit, want daarmee had ik nog voordat ik zelf was begonnen met fotograferen al twee actuele foto’s van de dag voor het weblog. En dat gaf mij vervolgens alle ruimte om te doen wat ik van plan was: experimenteren met HDR-fotografie. Morgen de eerste resultaten daarvan, vandaag laat ik het bij deze twee regenboogfoto’s. En dat is een primeur, want het is voor het eerst sinds vele jaren, dat Aafje geheel uit eigen beweging en op eigen initiatief foto’s heeft gemaakt …   🙂

130917-0758x

22 gedachten over “Aafjes regenboog

 1. Wat een leuke verrassing. Aafje heeft er wel oog voor maar dat wist ik al. En dan ook nog zo’n mooie dubbele regenboog.
  HDR stond altijd al een keer op mijn lijstje van to do. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken.

  Like

 2. Gisteren hier oo regen zon buien, maar geen regenboog te zien Jan, heb de hele middag ronde gereden door de polder twee keer nat geregend!!
  maar helaas geen regenboog te bekennen, gelukkig heb jij ze wel vast gelegd mooie foto’s

  Like

 3. Moet Aafje vaker doen. Jou en ons verrassen. Op dat tijdstip lag ik ook nog op een oor, dus ik heb deze prachtige dubbele regenboog niet gezien.
  Ik ben benieuwd naar je HDR-foto’s. Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd. Vaak vind ik de foto’s niet mooi. Ik zie liever ‘puur’ wat ik normaal ook zie.

  Like

 4. Dit is een hele mooie! Mag ze wel vaker doen ;-). Ik ben benieuwd naar je HDR-experiment – ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, ik weet niet hoe ik meerdere beelden ‘op elkaar kan plakken’ – , ik ben er meestal niet erg kapot van. Dus ik laat me graag verrassen :-D.

  Like

 5. erg mooie dubbele regenboog
  en heel benieuwd naar je HDR foto’s, zelf ik weet er eigenlijk niet goed mee om te gaan.
  en het is zoals Ed zegt Photomatix geeft het beste resultaat en daarmee kun je ook het eindresultaat het beste naar je hand zetten.
  Maar voor mij blijft HDR er lastig

  Like

Reacties zijn gesloten.