In een dalletje

Onder invloed van de regen en de ineens weer veel lagere temperaturen ben ik in de afgelopen dagen weer een dalletje in gesukkeld. Als gevolg van mijn defecte inwendige thermostaat moet mijn lijf weer even alle zeilen bijzetten om aan de herfstachtige omstandigheden te wennen. Eigenlijk zou ik de thermostaat van de centrale verwarming al een graadje hoger moeten zetten, maar dat kan met het ook dit jaar weer voorgeschotelde plaatje van persoonlijke koopkrachtdaling natuurlijk niet. Gisteren had ik dan ook het gevoel dat ik een steile, grillige en donkere bergwand moest beklimmen …

890720-1200x

Vandaag zag de wereld er al weer wat vriendelijker uit. In plaats van die donkere berg zag ik nu de witte muur van de buren aan de overkant voor me. En wat meer was … ruim vóór die muur stond in onze voortuin een papaver in bloei …

130916-1416x

Jawel, terwijl buien met hagel en onweer vooral vlak ten noorden van ons voorbij trekken, staat er op deze 16e september een papaver in bloei in ons voortuintje. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus ik zal ook wel weer opkrabbelen in de loop van de week …

130916-1413x

17 gedachten over “In een dalletje

 1. Je foto’s passen goed bij je ups en downs. Het is echt balen dat het weer zo’n weerslag heeft op jouw gestel. We gaan de verkeerde tijd weer tegemoet. Als het maar wat wisselend bewolkt met mooie wolken en stukje blauwe lucht zijn dat wil het nog wel, maar die dagen alleen maar grijs, brrrr ik moet er nog niet aandenken.

  Like

 2. Heel vervelend dat je je weer in een dalletje bevindt. Hopelijk kun je snel weer bergopwaarts.
  Ik hoop dat de klaproos niet te veel te lijden heeft gehad van de hagel- en onweersbuien die we over ons heen kregen.

  Like

 3. De verschillende seizoenen hebben hun eigen charme en zijn fotogeniek, maar de omslag zou wat minder heftig moeten zijn in temperatuurswisselingen. Beroerd dat je er steeds zo’n last van hebt. De papaver is een klein opkikkertje. Mooi!

  Like

 4. Dat is toch mooi van de natuur, zo’n klein kleurig aardigheidje om je moed te geven. En het weer is op dit moment vanuit de huiskamer en met een warme trui aan best mooi om naar te kijken. Beterschap!

  Like

Reacties zijn gesloten.