Requiem voor een boerderij

De afgelopen dagen kreeg ik van boerin Hendrika een paar linkjes, waaruit duidelijk wordt, dat sloop van de oude beeldbepalende boerderij in het hart van het Drentse dorp Ansen helaas onafwendbaar is …

“De boerderij is te vervallen voor restauratie …,” aldus de website van de gemeente De Wolden

Dekker Projectontwikkeling wil op de plaats van de oude boerderij en het erf van 1,2 hectare 8 landelijke woningen bouwen …

Volgens de erfgoedvereniging “Heemschut” betekenen deze plannen een sterke en onomkeerbare aantasting van de zeer belangrijke cultuurhistorische waarden van het dorp Ansen in ruime zin en van de plek in het bijzonder …

Door bezwaren van omwonenden en als gevolg van de crisis is er tot nu toe niks van de bouwplannen gekomen en wordt Ansen ontsierd door een rotte kies midden in het dorp …

Meer kan ik niet over de situatie rond deze oude boerderij in Ansen vertellen, en ik kan ook niet meer laten zien, want ik ben door mijn foto’s heen. Aanvullende informatie is natuurlijk altijd welkom, maar voor mij houdt het hier even op. Hopelijk komt het goed daar in Ansen …

21 gedachten over “Requiem voor een boerderij

 1. ja ik ben het met klaproos eens natuurlijk nu is het te laat,maar moest het echt wel zover komen ??of is,was het in het belang van de projectontwikkelaar, afwachten en kijken wie de langste adem heeft,want geld is wel heel machtig.

  Like

 2. Doodzonde! Wat blijft zijn de foto’s, en die zijn mooi. Vooral foto 4 is prachtig en de keus voor zwart-wit lijkt me helemaal terecht. Sterke serie! En wat die rotte kies betreft … ook als ruïne misstaat zo’n boerderij wat mij betreft niet in het landschap: ouderdom en verval hebben een geheel eigen esthetiek. Waar blijft je gevoel voor romantiek, Jan 😉 .

  Like

 3. het gesteggel om dit soort projecten duurt op zich meestal al veel te lang en ja, ondertussen mag er niks gebeuren…..Precies om dit soort redenen hebben wij ons project in eigen beheer gedaan (wat overigens niet echt te vergelijken is met deze prachtige oude boerderij hoor, die van ons was nog helemaal niet zo oud)

  Like

 4. Ja doodzonde dat deze beeldbepalende panden verdwijnen. Heb er hier in de loop der jaren ook zoveel zien verdwijnen helaas en daar komt dan iets smakeloos voor terug.
  Mooie fotoserie Jan!
  Moet bij dat kapotte rieten dak aan de kruin op iemands hoofd denken 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s