Het koningsnummer (m)

Buiten huilt de wind om het huis, bij de Olympische Winterspelen in Sotsji lopen de temperaturen weer op tot boven de 15 graden. Het is maar goed dat ik nog een paar ijzige plaatjes in het archief had zitten om nog een klein beetje in winterse sfeer te blijven. Er lag maar een flinterdun laagje ijs bij het bruggetje over één van de petgaten in it Wikelslân, maar dat was zo op het oog wel een heel mooi ijsvloertje …

Nu Sven Kramer zich heeft teruggetrokken voor de 1.500 m en de Amerikanen weer in hun oude pakken gaan rijden in plaats van in hun supersnelle nieuwe pakken die hemeltergend traag bleken te zijn, belooft het koningsnummer van het schaatsen extra spannend te worden. Er zijn zeker 10 kanshebbers voor een medaille. Het zou best eens kunnen dat er vandaag opnieuw een buitenlander op het podium komt te staan. Misschien zelfs wel twee, stel je voor …
12 gedachten over “Het koningsnummer (m)

  1. Wel mooi dat je de dunne ijsvloer zo meepakt voor het koningsnummer. Dergelijke mooie patronen kennen ze niet op kunstijs.
    Het zal toch niet zo zijn dat ze er ooit een drietienduizendste van maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.