Kleine vos op gele mosterdOp 24 maart publiceerde ik hier een logje getiteld “Bijvangst op het koolzaad”. Op die dag had ik geprobeerd om een kleine vos te fotograferen, maar omdat die snel gevlogen was, bleef alleen de bijvangst over: een goudgele strontvlieg …

Enkele dagen later kreeg ik een mailtje van mijn fotomaatje, waarin zij me vertelde dat het geen koolzaad was, maar geel mosterdzaad. Gele mosterd is een groenbemester die al vroeg in het jaar bloeit en rond deze tijd onder de grond wordt gewerkt, zo vertelde Jetskes’ zwager. En die kan het weten, want die maakt er als akkerbouwer veelvuldig gebruik van …

Ik heb ervan geleerd dat koolzaad en geel mosterdzaad nogal op elkaar lijken. Het belangrijkste verschil lijkt in de bloeitijd te zitten: gele mosterd bloeit al lang, koolzaad nog lang niet …

Met die wetenschap durf ik de stelling wel aan, dat dit een kleine vos op bloeiende gele mosterd is …   🙂
19 gedachten over “Kleine vos op gele mosterd

  1. Waar de kleine vos ook op zit, maakt niet zoveel uit. Het is een prachtige vlinder.
    Morgen heb ik ook zo’n bloemetje op mijn log. Maar wat het is, ik weet het niet. Maakt ook niet uit. Het is een leuk geel bloemetje.

  2. Het verschil in beide planten zie ik niet, tenminste niet op de computer. Bij Hanny las ik in een reactie dat gele mosterdzaad net een iets ander kleurtje heeft, meer kerry, maar dat je ze naast elkaar moet zien om het verschil te zien. En verder heb ik me het ook maar laten vertellen hoor. En zo leren we door deze hobby ieder keer weer bij.
    Mijn favoriet zijn vandaag de eerste en laatste foto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.