Windsurfers in december

Nadat het weer en wat pijntjes me een aantal dagen achtereen binnen hadden gehouden, vond ik dat het vandaag toch wel de hoogste tijd was om weer eens een fotokuiertje te maken. Om even flink uit te waaien besloot ik even naar het paviljoen aan de Leijen bij Rottevalle te rijden …

141222-1508x

De foto’s die ik daar maakte, sloten prima aan bij de foto’s die mijn weblog de afgelopen dagen sierden. De stormachtige wind stuwde het water aan de oostkant van de Leijen hoog op. De strekdam diende als een prima golfbreker, die het water hoog deed opspatten …

141222-1500x

Omdat er een paar surfers bezig waren om hun planken vaarklaar te maken, besloot ik in de volle wind nog even te wachten tot zij te water zouden gaan. Zo’n kans om vlak voor de Kerst een paar surfers in actie zien, mocht ik toch niet voorbij laten gaan. Mijn geduld werd gelukkig niet zo lang op de proef gesteld …

141222-1517x

Even later flitste de eerste surfer met hoge snelheid over het water heen en weer …

141222-1526x

Een kwartiertje later gingen er nog een paar surfers te water …

141222-1524x

De eerste surfer liet even zien wat er gebeurt als je met hoge snelheid omslaat. Een brede fontein van water spoot op, dat moet toch even flink aangekomen zijn, lijkt me zo …

141222-1518x

Nadat ik tot slot nog een paar foto’s had gemaakt van de beide andere surfers, vond ik het welletjes. Met een temperatuur rond de 11 graden was het weliswaar absoluut niet koud voor de tijd van het jaar, maar ik had intussen wel lang genoeg met mijn neus in de wind te staan om te verlangen naar een beker warme chocolademelk …

141222-1529x

22 gedachten over “Windsurfers in december

 1. Deze activiteit gaat vast de boeken in als een record. Je trof het daar dat er surfers waren. Je hebt de surfers prachtig meegetrokken.
  Zaterdag stond ik pal in de wind en toen overkwam mij dat de harde wind even de normale lucht met zuurstof tegenhield, een aparte gewaarwording. De wind benam me letterlijk de adem.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit toont niet een onrustige wind, die ’s nachts tegen je slaapkamerraam beukt, maar een uitdagende wind voor stoere mensen als windsurfers en een dappere Jan, die dat ook nog gaat fotograferen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Empatisch als ik ben, kan ik me, als ik een surfer zou zijn, heel goed voorstellen dat je in dit soort weer een uitdaging ziet. Fysiek onsportief als ik ben, moet ik er zelf niet aan dénken om met dit weer het water in te gaan, dat wellicht nog kouder is dan de 11 graden die het bovengronds of beter gezegd bovenwaters was. Wat ik met mijn topografie-tik dan weer grappig vind, is dat dat paviljoen van de Leijen in het N puntje van Rottevalle en ter plekke het N puntje van de gem. Smallingerland ligt. De gemeentegrens loopt direct N ervan midden door de Leijen naar het dorpje De Tike. N ervan is grondgebied van Eastermar, gem. Tytsjerksteradiel. Lijkt me niet erg praktisch als zo’n surfer een ongeluk krijgt op het water. Moet de ambulance dan komen van Tytsjerksteradiel of van Smallingerland 🙂 Daar zijn in Baarle-Nassau en -Hertog weleens toestanden om geweest, of er nu een NL of B ambulance moest komen bij iemand die op straat lag te bloeden… Moesten ze eerst de grens gaan nameten…

  Geliked door 1 persoon

  • De surfers vonden het inderaad topweer om te surfen, ze hadden alleen als gevolg van windrichting en -kracht grote moeite om de bij lager wal weg te komen. Ik zou er ook niet aan moeten denken om op zo’n plank te staan.
   Jij hebt trouwens een bijzondere manier om naar de wereld te kijken, dat zou nog wel eens van pas kunnen komen. I like it! 🙂

   Like

   • Tja ‘normale’ mannen houden van voetbal zeg ik weleens, want was op school altijd de enige jongen in de klas die niet van voetballen hield. Werd altijd als laatste gekozen met teams maken en schoot altijd de verkeerde kant op. Jeugdtrauma 🙂 Had toen al meer met cultuurhistorie en topografie en dat onderzoeken en erover schrijven en praten. Al deze eigenschappen gelukkig van mijn vader geërfd dus ‘erfelijke afwijking’ zeg ik altijd maar gekscherend als ik in de kantine van het werk niet kan meepraten over wie er nu weer heeft gewonnen van wie en wie er voor hoeveel miljoen verkocht is aan wie 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.