70 jaar vrijheid

Vandaag vieren we het feit dat we sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog 70 jaar in vrede en vrijheid leven. Op vrijwel alle kerktorens die de skyline van Fryslân bepalen, wappert vandaag de Nederlandse of de Friese vlag fier in top …

In Fryslân wordt Bevrijdingsdag o.a. gevierd met vier kolonnes met oude militaire voertuigen, die ieder een deel van de provincie doorkruisen. Een twintigtal van de laatst levende Canadese veteranen die in 1945 een bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding van Fryslân is dezer dagen te gast in Fryslân en neemt deel aan de zegetocht door de provincie. Ik heb vanmorgen de kolonne die de zuidelijk route rijdt opgewacht tussen Nijega en Opeinde …
 

23 gedachten over “70 jaar vrijheid

  1. Ik had er van mijn moeder over gehoord. Mooi rustig plekje had je, alle ruimte om de voertuigen op de foto te zetten. Ze troffen het met het weer, hier hebben we de hele middag buien, buien en nog eens buien… . Jammer van alle festiviteiten.

    Liked by 1 persoon

    • Vijf jaar geleden heb ik foto’s gemaakt bij de doorkomst in Drachten, maar dat is niets waard, er bleef vrijwel geen knappe foto over. Daarom ben ik vanmorgen mooi op tijd in alle rust tussen Nijega en Opeinde in de berm gaan staan. Met een tevreden gevoel over de foto’s heb ik later in Drachten nog wat video-opnamen gemaakt.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s