In de vlindertuin

Daar had ik dus even niet aan gedacht toen ik het idee opperde om naar de Vlinderparadijs Papiliorama bij Havelte te gaan … Zodra we de kas binnenstapten, sloeg de vochtige warmte op ons neer …

De eerste tien minuten kwam er van fotograferen maar weinig terecht. Pas toen de camera de omgevingstemperatuur had aangenomen, hoefde de lens niet meer voorafgaand aan elke foto te worden droog gepoetst …

Ik was niet de enige die last had van de warmte, Pepijn nestelde zich na enige tijd met rode konen naast beppe op een bankje. Maar ja, Pepijn had het dan ook wel erg druk gehad met het ontwijken van verschillende grote vlinders die af en toe vervaarlijk om ons heen fladderden, want die waren knap indrukwekkend …

Om de vochtige warmte nog even te kunnen blijven trotseren, ben ik zelf ook een paar keer even op een bankje gaan zitten. Zodra er een vlinder in de buurt kwam, werkte ik mezelf weer overeind om een foto te maken. En dat is uiteindelijk toch een aantal keren aardig gelukt …

Tijmen had helaas minder geluk met fotograferen, al snel kwam hij erachter dat de batterij van zijn camera leeg was. Hem restte weinig anders dan maar een tijdje samen met mama bij een verkoeling brengende luchtstroom te blijven staan …

Nadat ik de onderstaande schoonheid met zijn doorzichtige vleugels had geportretteerd, was het de hoogste tijd om naar het restaurant te gaan voor een verfrissende versnapering …
28 gedachten over “In de vlindertuin

 1. Opmerkelijk mooie vlinders.Ben er ook een keertje geweest en inderdaad het is daar niet te houden en vond het voor wat ik er te zien kreeg vrij duur ..Ik vind de “tropical zoo “met vlindertuin in Nederland veel meer zijn geld waard. Mooier om te wandelen veel meer vlinders,hagedissen ,vogels en na gemaakte dinaus,;overdekte speelplaats voor kinderen en veel gezelliger met leukl en goed betaalbaar restaurant.het is op sommige plaatsen erg warm maar niet zo vochtig.Maar gelukkig hadden jullie er toch een fijn verblijf.

  Liked by 1 persoon

 2. Ach gut, dat zal Pepijn vast geen tweede keer gebeuren … typisch foutje om heel veel van te leren.
  Je ziet er natuurlijk heel andere vlinders dan we in onze natuur gewend zijn en kan me goed voorstellen dat het indrukwekkend is, ben zelf nog nooit in zo’n ding geweest. Die laatste met doorzichtige vleugels is heeeeel mooi zeg.

  Liked by 1 persoon

 3. Je hebt de oplettende blik van Pepijn prachtig gevangen. Hem is geen vlinder ontgaan. Hij heeft daar naast beppe wel een goed plekje. Beppe past wel op hem.
  Wat balen zeg voor Tijmen. Is zijn herkansing geslaagd?
  Je onderste vlinder is een glashelder prachtig plaatje. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s