Nimfje op een groen blad

Voorgaande jaren waren ze omstreeks begin juni steevast te vinden op de mooie grote oranje bloemen van de papavers in ons tuintje …

160606-1641x

Sinds die prachtige papavers op raadselachtige wijze uit ons tuintje zijn verdwenen, vallen ze een stuk minder op, maar ze zijn er nog wel …

160606-1643x

Anderhalve week geleden lukte het me op deze nimf van de struikpsrinkhaan te fotograferen op het blad van de één of ander plant in de tuin …

160606-1647x

Ik blijf het vreemde, maar mooie insecten vinden met hun lange antennes en de bijzondere monddelen.

15 gedachten over “Nimfje op een groen blad

 1. Prachtige macro,s Jan! Met nimfen heb je altijd wat meer kans dan met de sprinkhaan maar het blijft toch een lastig klusje.
  Ik ben ook opeens papaverloos 😥. Aan mij ligt het echt niet want ik wied altijd met de hand en Ton mag nergens aan komen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige macro’s Jan en wat een perfecte schutkleur hebben ze! Ik zie ze hier helemaal niet meer op de papavertjes helaas. Manlief ontdekte vandaag in de tuin wel een egelnest. Hoorden al een aantal dagen gepuf vanachter de varens vandaan komen. Maar nog geen egel gezien. Spannend!

  Geliked door 1 persoon

 3. Vooral de nimfjes, die zou je zelfs schattig kunnen noemen. Het stikt er hier in de tuin van momenteel, zoveel heb ik er niet eerder gehad. En wat zijn ze nog klein he! Je hebt er mooi gedetailleerde foto’s van gemaakt. Als ze straks groot zijn dan verdwijnen al die pareltjes weer.

  Geliked door 1 persoon

 4. Van alle kanten hebt je ze er loeischerp opstaan Jan.
  Mooie macro’s in het groen.
  Aparte beestzies he …
  Mijn papavers waren ook opeens verdwenen een aantal jaren terug 😦
  Gelukkig zijn ze nu in grote getale veel te vinden langs de bermen en tuintjes

  Geliked door 1 persoon

  • Dank voor je complimenten m.b.t. foto’s.
   Raar hè, met die papavers … Ik heb het meer gehoord dat ze bij mensen ineens waren verdwenen. Geen idee hoe het komt. Wat je hier en daar in de bermen ziet is over het algemeen de kleine soort, dacht ik. Ook mooi, maar ze kunnen toch niet echt tegen die majestueuze grote papavers op.

   Like

Reacties zijn gesloten.