Kramsvogel in Burdaard

Onderweg van Holwerd naar Leeuwarden besloot Jetske vorige week woensdag een korte tussenstop te maken in Burdaard, om even wat foto’s te maken van de molen die daar aan de Dokkumer Ee staat …

180228-1425x

Het bleef niet alleen bij foto’s van die koren-, pel- en houtzaagmolen De Zwaluw, terwijl we terug liepen naar de auto zag ik een kramsvogel in een boom zitten …

180228-1426x

Tenminste … ik denk dat het een kramsvogel is … Het bevreemde me alleen wat, dat deze vogel daar helemaal alleen in die boom zat, terwijl kramsvogels zich normaal gesproken meestal in groepen laten zien …

180228-1427x

Het zou dus ook zomaar zijn neefje de koperwiek kunnen zijn. Maar ach … dat maakt de vogel en de waarneming niet minder mooi.

20 gedachten over “Kramsvogel in Burdaard

 1. Ik heb al wel door dat je niet al teveel vertrouwen heb in mijn waarneming, ik zei gelijk dat het een kramsvogel was. 😉 Even daarvoor had ik onder de rook van Hegebeintum een solitaire foeragerende kramsvogel vastgelegd aan de walkant van de sloot.
  Je hebt deze wel heel mooi vastgelegd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Vorig jaar hebben wij een paar dagen een eenzame kramsvogel in de tuin gehad. Ik vond dat ook merkwaardig maar ach, misschien is zelfs een kramsvogel graag even alleen. Overigens was de vogel heel agressief naar andere soorten zoals een merel die ook wilde snoepen van de malusappeltjes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Deze foto’s heb je heel mooi gemaakt. Prachtig om te zien. IK heb deze vogel nooit gezien. Echt genieten!Aparte naam heeft deze vogel. Zie reacties bij Geert. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

 4. Deze post, met een hele duidelijke foto van dus toch de kramsvogel, zet ook mij op het goede spoor.
  Vorige week was er bij ons in de tuin óók een solitaire kramsvogel, die ik van binnenuit op de foto zette. Eén exemplaar vond ik ook al zo raar, hoewel mijn man zei, dat hij er tevoren drie had gezien.
  Maar Geert geeft uitsluitsel: het was ook hier een kramsvogel.

  Geliked door 1 persoon

 5. mooi Jan, heb er zelf vorige week nog een aantal bij elkaar gezien in een weiland, heb er wel foto’s van gemaakt maar dat was zover weg dat die hier niet geplaatst kunnen worden.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.