Kramsvogel in Burdaard

Onderweg van Holwerd naar Leeuwarden besloot Jetske vorige week woensdag een korte tussenstop te maken in Burdaard, om even wat foto’s te maken van de molen die daar aan de Dokkumer Ee staat …

Het bleef niet alleen bij foto’s van die koren-, pel- en houtzaagmolen De Zwaluw, terwijl we terug liepen naar de auto zag ik een kramsvogel in een boom zitten …

Tenminste … ik denk dat het een kramsvogel is … Het bevreemde me alleen wat, dat deze vogel daar helemaal alleen in die boom zat, terwijl kramsvogels zich normaal gesproken meestal in groepen laten zien …

Het zou dus ook zomaar zijn neefje de koperwiek kunnen zijn. Maar ach … dat maakt de vogel en de waarneming niet minder mooi.

20 gedachten over “Kramsvogel in Burdaard

 1. Deze post, met een hele duidelijke foto van dus toch de kramsvogel, zet ook mij op het goede spoor.
  Vorige week was er bij ons in de tuin óók een solitaire kramsvogel, die ik van binnenuit op de foto zette. Eén exemplaar vond ik ook al zo raar, hoewel mijn man zei, dat hij er tevoren drie had gezien.
  Maar Geert geeft uitsluitsel: het was ook hier een kramsvogel.

  Liked by 1 persoon

 2. Vorig jaar hebben wij een paar dagen een eenzame kramsvogel in de tuin gehad. Ik vond dat ook merkwaardig maar ach, misschien is zelfs een kramsvogel graag even alleen. Overigens was de vogel heel agressief naar andere soorten zoals een merel die ook wilde snoepen van de malusappeltjes.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb al wel door dat je niet al teveel vertrouwen heb in mijn waarneming, ik zei gelijk dat het een kramsvogel was. 😉 Even daarvoor had ik onder de rook van Hegebeintum een solitaire foeragerende kramsvogel vastgelegd aan de walkant van de sloot.
  Je hebt deze wel heel mooi vastgelegd.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.