Een kluivende kraai

Wat voor gevaren er onder water precies dreigden voor de jonge meerkoetjes, heb ik niet met eigen ogen kunnen zien. Een cameraval in de omgeving heeft wel aangetoond dat de otter zich er ophoudt en ook een onguur type als de snoek zal er vast rond zwemmen.

Wat ik wel heb kunnen zien, is dat het luchtruim in de omgeving van het nest van de meerkoeten regelmatig onveilig werd gemaakt door kauwen en kraaien …

180509-1743x

Omdat het meerkoetenpaar geen kauw of kraai in de directe omgeving van het nest duldde, restte die rekels meestal niets anders dan de rietkraag af te struinen op zoek naar wat eetbaars. Eén van de kraaien stond op een bepaald moment aan de andere kant van het water een tijdlang op een gevonden schelpdier te kluiven.
Het zag er nogal taai uit …

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

29 gedachten over “Een kluivende kraai

  1. Dankzij de kraaien en kauwen zijn er inmiddels geen kieviten meer langs het pad tussen Hoogkerk en Groningen waar ik dagelijks een paar keer langskom. Van mij mag de kraaien- en kauwenstand daarom best gereguleerd worden, bijv. door nestverstoring.

    Liked by 1 persoon

  2. Kauw heeft groter snavel. Kunnen ook jonkies op eten van ander. Ik had verleden week nog kauw voorbij vliegen met jonkies in zijn bekjes. Om te eten. Daarom is koolmeesjes wantrouwig geworden bij ons balkon. Ik vond zo zielig. Ik kreeg rillingen van. Je hebt wel mooie foto’s kunnen maken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.