Een prikkelende pleister

Met ‘Wish you were here’ van Pink Floyd op mijn oortjes was de pijn goed te dragen, terwijl ik tijdens de Qutenza-behandeling op de behandeltafel lag in het Pijncentrum van ziekenhuis Nij Smellinghe. Daar staat tegenover dat het uitzicht, gedurende het uur dat ik daar met een pijnlijk prikkelende pleister op mijn lijf lag, nogal tegenviel …

Ook de napijn gedurende de rest van de dag was goed te doen. Op dit moment is de huid nog wat gevoelig, maar ook niet meer dan dat. Nu eerst maar weer afwachten of deze behandeling op termijn de zenuwpijn in mijn buik weg kan nemen. Het effect moet binnen 1 tot 3 weken merkbaar worden. De werking houdt ongeveer 12 weken aan. Bij een positief effect zit er weinig anders op dan vervolgens 4 maal per jaar op herhaling te gaan, maar dat zal ik in dat geval graag doen …

24 gedachten over “Een prikkelende pleister

 1. Jan, ik hoop toch zo voor je dat deze behandeling je pijnverlichting brengt!
  Al moet je eventueel 4 keer per jaar ervoor op stap: als het maar helpt.
  En voor een aardig uitzicht ter afleiding moest je in je beeldenarchief in je eigen hoofd zijn. Hopelijk lukte dat een beetje.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Het zou inderdaad mooi zijn om nou eindelijk eens een maand of wat van die pijn af te zijn, daar heb ik graag vier maal per jaar even wat extra last voor over. Met muziek op mijn oren lukt het inderdaad vaak heel goed om bepaalde beelden uit mijn archief voor ogen te krijgen.
   Dank voor je reactie weer, Zem, fijn weekend.

   Like

 2. Ik hoop het zo voor je. Dat het mag helpen.
  Jammer van het uitzicht in het ziekenhuis. Het doet mij denken aan mijn -lang geleden – bevalling in een katholiek ziekenhuis. Tijdens de weeën lag ik constant op een grijze tegelmuur te kijken. Aan die muur hing enkel een groot bruin Christusbeeld. De heer aan het kruis keek recht in mijn kruis en in dat van zoveel andere bevallende vrouwen. Aan de pijnlijke barensweeën kon hij blijkbaar niet veel doen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben nu ook al weer een week thuis met zenuwpijn van mijn voet tot aan mijn lies… Mijn wereld is high, high,high van de opiumderivaten… Maar hopelijk vinden ze in de komende weken wat het is. Zenuwpijn is vaak niet te harden.

  Like

Reacties zijn gesloten.