Nazomeren met libellen

De dagen beginnen stilaan aardig te korten en de temperaturen blijven meestal onder de twintig graden steken, maar gisteren hebben we toch nog even lekker kunnen nazomeren. Terwijl we aan het eind van de ochtend bij Jetske op de camping lekker in de luwte van de septemberzon zaten te genieten, streek er diverse malen een heidelibel op een van de vrouwen neer. Aafje viel de eer te beurt om de eerste libel zacht kriebelend op haar voet te voelen landen. Een tweede exemplaar ging even later vlak boven haar knie zitten. Jetske kreeg enkele minuten later bezoek van een koppeltje heidelibellen, die alle tijd namen voor hun paringsactiviteiten op haar bovenarm …

Niet lang daarna verdween de zon langzaam, maar zeker achter een grijs wolkendek. De meteorologen hadden ons weliswaar nog net wat meer zon en warmte belooft voor deze derde zondag in september, maar met zoveel moois voor de lens was mijn dag in fotografisch opzicht rond het middaguur alweer geslaagd. En dat is ook wat waard. 🙂

33 gedachten over “Nazomeren met libellen

 1. Mooie nazomerervaring op één van de laatste warme dagen! Je kon voor de foto’s haast op je stoel blijven zitten.
  Hopelijk krijgen we het komend weekend nog een keer de gelegenheid van de buitenwarmte te genieten.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik kan het je nog sterker vertellen: het was zelfs zo luxe dat ik voor alle drie de foto’s helemaal lekker kon blijven zitten.
   Het ziet er voor komend weekend inderdaad ook weer goed uit, al zit er hier en daar nog wel een addertje onder het gras.

   Like

 2. Aansluitend bij de reactie van boomkruiper, het voelt raar als een libel op je huid landt. Het kriebelt inderdaad wat vreemd.
  Het was in ieder geval volop genieten van deze nazomerse dag ook al viel het weer in het noorden wat tegen. En het was ook vooral heel gezellig. 🙂
  Ik lees in diverse reacties dat het weer gisteren elders in het land een stuk beter was. Je meeste volgers wonen onder de grote rivieren, denk ik. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • De zon had best nog wat langer mogen schijnen, maar desondanks was het ook nu weer een gezellige dag.
   De weersverschillen waren vanaf het middaguur weer vrij groot in ons kleine landje gisteren.Maar ach, gisteren waren we de zon moesten we in het noorden de zon het eerst missen, vandaag kregen we hem het eerst weer te zien. 🙂

   Like

 3. daar zou menig mens een moord voor doen Jan 🙂 die steenrode heidelibel op je wil landen 🙂

  het weertje zou zo moeten blijven een tijdje, alhoewel….. vandaag vond ik mijn eerste eekhoorntjesbrood, en dat was toch wel weer een verlangen naar nog wat regen en zachte nachten en pannen vol met eten …

  Geliked door 1 persoon

 4. We hebben hier gelukkig de hele dag mooi weer gehad, en zo lang als het mooi is moet je er gebruik van maken Vandaag somber, maar wel nog droog… Libellen op armen en benen, je krijgt ze gewoon op een presenteerblaadje…

  Geliked door 1 persoon

 5. prachtge dieren, ’t is maar goed dat we ze niet kunnen zien in hun jonge jaren, bij het uitscheppen van kroos vis ik er wel eens eentje uit mijn vijver, , één en al grijpgrage kaak, die ik snel weer loslaat zodat hij een mooie libel kan worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Dagen worden korter. Van de weekend word mooi weer verwacht. Na zomertje Jan. Deze libelle is zeker bijzonder op knie te zien. Dan koppeltje om te zien. Dit komt weinig voor. Mooie foto’s Jan. Fijne dag veder.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.