Alweer een reuzenrad

Tijdens het ritje dat donderdag werd gekleurd door buien en regenbogen, was goed te zien hoe nat het is op de landerijen. Het is niet voor niets dat het Woudagemaal de afgelopen dagen volop heeft staan draaien om overtollig regenwater af te voeren naar het IJsselmeer …

Tijdens het fotograferen van deze natte akker, kreeg ik ook mooi zicht op één van de doelen van dit ritje. Bij de firma Mondial in Terband wordt momenteel de laatste hand gelegd aan alweer een reuzenrad. Op het tweeluik hieronder zie je links het nieuwste reuzenrad en rechts het veel kleinere exemplaar dat ik er eerder dit jaar fotografeerde …

Het reuzenrad waar nu met man en macht aan wordt gewerkt is er één met een verhaal. Dat vertel ik morgen wanneer ik deze reusachtige schoonheid in close-up vanaf de andere kant laat zien …

– wordt vervolgd –

37 gedachten over “Alweer een reuzenrad

 1. Ik snap dat er mensen zijn die hier een kick van krijgen, maar ik ga hier voor geen goud in. Als mijn vrouw vraagt: ga je een keer mee naar een slipcursus op Zandvoort of in een achtbaan, zeg ik: “Ik wil wel mee, maar dan kijk ik wel naar jou, veilig achter de strobalen.” 🙂 Of als iemand me in een megareuzenrad zou willen krijgen, zeg ik: “Nee dank, ik schrijf er liever over.”

  Geliked door 1 persoon

 2. Er is best veel water gevallen, maar ik vraag me af of het grondwater al weer op peil is.
  De foto van het reuzenrad is prachtig, maar voor geen goud zou ik er ooit in gaan.
  Maar dat hoeft ook niet, we hoeven alleen naar het vervolg van je verhaal te luisteren 😉
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • De grondwaterstand is nog steeds laag. De droogte in de regio zuidoost Fryslân schijnt nog wat erger te zijn dan in 2018. Het Friese waterschap heeft dit jaar al voorgesorteerd op de droogte door de waterbuffers op een hoger peil te houden. Maar daaraan is vorige week eerst een eind gekomen. De waterstand was zo hoog geworden dat er door het Woudagemaal water moest worden afgevoerd naar het IJsselmeer. De verwachting is dat ook met een zeer natte en koude winter de grondwaterstand volgend jaar nog onvoldoende zal zijn hersteld.

   Like

 3. Mooie reuzenrad in de verte al zien op de foto’s. Het is wel grote ding om te zien. Ik ga van mij leven niet in. Ik heb last hoogtevrees. Vele regen water op landschap is hier goed te zien. Is bij ons achter ook zo. Mooie foto’s.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.